måndag 11 maj 2009

Utvalt av mig

Jag har precis upptäckt metallformgivaren Caroline Lindholm och är mycket förtjust i hennes detaljrika askar och smycken. Björkpollen heter de små dosorna tänkta att förvara allegimedicin i, medan ringen är namngiven och inspirerad av Paristorget Place des Vasges. Karakteristiskt för hennes arbeten är det rena formspråket, tingens funktionalitet och ett omsorgsfullt detaljarbete. I Like. Belle heter ringhållaren och smyckeskrinet som designats av Claesson Koivisto Rune för Skultuna. Förvaring för smågrejer gillar jag, i synnerhet vackra sådana. Mina juveler vill bo i Belle! Att komma ihåg vad man planterat var är inte det lättaste. Jag vill byta ut mina glasspinnemärkningar mot dessa underbara skyltar tillverkade av gammalt trasigt porslin. För varje bokstav finns ett tryck med ett djur; impala,deer och aardvark är djuren som bildar mitt namn. J Hill Design gör trycken som gärna kunde få hänga på väggen i döttrarnas rum.
Glasserien Linné från Kosta Boda är så vacker! Formgiven av Göran Wärff med ett uttryck jag verkligen tycker om, jag skulle njuta av att duka med dessa vackra glas! Italienska Secondome har en hel del läckra inredningsdetaljer, däribland glas. Jag vet inte riktigt vad man ska ha Cow Low till, kanske som ostkupa? Jag tycker i alla fall om den och skulle kunna äga den bara för att den är snygg! Tillbringaren är designad av Sam Baron och ingår i en serie med bruksglas, Utiles. Jag tycker om vackra karaffer och tilltalas av linjerna och formen av denna.

3 kommentarer:

 1. kul att du upptäckt caroline, såg du henne i senaste sköna hem? hon har gjort våra vigselringar.

  SvaraRadera
 2. Pollenbehållarna var amazing!

  SvaraRadera
 3. Karin H: Japp, det var i senaste sköna hem jag lade märke till Caroline, men nu när du nämner det kommer jag ju ihåg att det var hon som gjorde era ringar. Hon är väl kompis med Britta?
  Kram Ida

  Rebecca: Ja, visst är dom vackra! Dina akvareller är också vackra! /Ida

  SvaraRadera