tisdag 26 maj 2009

Makeover
Jag är för närvarande inne i ett makeoverstim. Allt kan göras om med lite målarfärg eller en bit tyg. Dagens piff blev att klä om en gammal pianopall som jag hittade, ja även den på loppis. Färgen var rätt så fräsch, det enda som behövdes var en rejäl avtorkning. Dynan som var tunn och hård hade ett snuskigt randigt tyg som åkte direkt i soptunnan. Jag häftade fast ny polstring på dynan och klädde om den i en bit marimekkotyg som jag hade liggande. Den blev som ny!
mm
Ananas heter mönstret som formgavs 1962 av Maija och Kristina Isola, mest kända för mönstret Unikko som blivit Marimekkos signum. Ananas hittar man även ovanför vår säng där vi istället för sänggavel har spänt tyget i grön färgställning på en stor träram. Just den väggen är full av hål och kludd, så tygskärmen fyller även en funktion som camouflage;)
mmm
Eftersom vi inte har något piano, får pallen stå i sovrummet och fungera som förvaring av scarves och aftonväskor;)

7 kommentarer:

 1. Me L I K E !!!
  Underbart med färg och jag äääälskar rosa!
  Jag började med det för ca 5 år sedan, då köpte jag en rosa tröja på Åhléns... NU rosa rosa rosa rosa kuddar, rosa lampskärm, rosa gardin och rosa/vit trasmatta :)

  Vi gick och muttrade över alla "vitt vitt vitt vi hatar färg hem" igår ;p VILKEN karl vill ha det så hemma??? I ärlighetens namn?

  Nu vill de säkert inte ha rosa jämt heller MEN våra rosa gardiner valde min karl, till min stora förvåning :)

  Ha en skön kväll, här drog det in lite regn!
  kram

  SvaraRadera
 2. Vackert - såväl pall som val av tyg - och själva makeover´n ! Tyget är en klassiker och jag är speciellt förtjust just i denna färgsättning. Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Åh, vad jag blir inspirerad av denna vackra pall (och dina andra projekt). Älskar mönstrade textilier och den förändring man kan åstadkomma med en liten bit tyg! Tittar in till dig varje dag (efter Weronicas tips...)
  /Anna I.

  SvaraRadera
 4. Åhh, jag älskar din stil och blir alltid lika glad när jag ser bilder från ditt hem.

  /Adina

  SvaraRadera
 5. Sienneis: Rosa är även min favoritfärg, då speciellt starkt cerise. Min man verkar också gilla mina rosa inslag i inredningen, säger det dock inte rakt ut;)

  Weronica: När det gäller Marimekko, hör Ananas till mina absoluta favoriter, jag har till och med en sommarklänning i rosa ananastyg. Det var roligt att den här biten kom till användning på pallen, den har legat många år och väntat i en låda:)

  Anna I: Du anar inte vad glad jag blir att höra att du låter dig inspireras här hos Familjen i Uttran, det gör att jag blir ännu mer inspirerad och triggad att göra vackra saker som jag sedan delar med mig av här.

  Adina: Tack tack för dina smickrande ord! Vad glad jag blir! Om du älskar min stil så borde jag rent logiskt älska din;)

  SvaraRadera
 6. Pallen blev fantastiskt fin! Jag gillar den oväntade kontrasten mellan äldre pianopall kontra stormönstrat, färgstarkt tyg. Du kan du!!
  /Eva

  SvaraRadera
 7. Eva: Jag tycker också om kontrasten gammal möbel modernt tyg och vice versa. Har fler projekt på gång som jag förhoppningsvis kan visa snart!

  SvaraRadera