fredag 15 maj 2009

Lady Marmelade

Jag hade nästan glömt bort dem när jag igår kom ihåg att jag skulle skörda årets första rabarber. Hjälp, vad stora de hade hunnit bli! Kvällen tillbringades i köket där jag och mannen stod och rörde i varsin kastrull. Jag kokade kräm och mannen marmelad. Marmeladreceptet finns med i senaste numret av Allt om mat där den presenteras som ett tillbehör till dessertostar, men efter att ha provat i morse, kan jag berätta att den fungerar utomordentligt bra på en smörgås också! Vi får väl testa ostvarianten i helgen.

Min pappa som var och hälsade på i onsdags hade med sig en present jag blev väldigt glad för, a spoon with a hook. Jag har väldigt starka barndomsminnen till den här skeden som fanns i vårt såväl som mina farföräldrars hem. Har önskat mig en sån många långa år och nu är den min!


5 kommentarer:

 1. Så gott! Jag bakade en rabarberpaj i går igen, men nu får jag tigga till mig lite fler rabarber, så att jag kan testa marmelad också. Din sked är jättefin. En sådan har jag också velat ha länge. Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 2. Å nu blir jag lite avundsjuk. Bläddrade nyss i Allt om Mat och dreglade över rabarbermarmeladen och ostarna... Funderar på om jag ska fredagslyxa lite och köpa några ostar och lite rabarber...

  SvaraRadera
 3. Weronica: Marmeladen kan varmt rekommenderas, se till att få lite mer rabarber! Ja, skeden är fin, jag blev löjligt glad över den oväntade presenten!

  Skön helg till dig och din familj!

  Rebecca: Fredagslyx har du alldeles säker gjort dig förtjänt av, lite ost och en gudomlig marmelad så är det kirrat!

  Ha en bra fredagkväll!

  SvaraRadera
 4. Mmmmmmm så gott!
  Jag älskar lite syrliga saker, rabarbersaft är ju också Gudomligt gott! Å fläder!

  Ibland är det bara för himla trevligt att bo i Sverige (för inte har de rabarber kring medelhavet inte!)! (Dit jag längtat hela vinterhalvåret.)

  Hoppas ni får en underbar helg!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Rabarber=mums. Har precis avnjutit en paj med jordgubbar, rabarber, mandelmassa & smulpajstäcke med vaniljglass.

  Tack för ALLA fina kommentarer du lämnar!!
  Kram S

  SvaraRadera