onsdag 6 maj 2009

Idag gillar jag


Blå som himmel och hav är den recyklade flickklänningen, gjord av en gammal herrskjorta. Att jag tycker om återvinningstänket i hantverk har jag sagt förut, mycket bättre än så här blir det inte! Dessutom ett bra tips på vad man kan göra med skjortor som börjar se slitna ut i manchetter och halsringning! För varje par Toms du köper ger företaget ett par skor till ett behövande barn. Målet är inte att tillföra världen en ny sorts sko, utan att tillföra nya skor till världen, 300 000 barn ska få nya skor under detta år. Toms finns både i dam, herr och barnmodeller och är inspirerad av en Argentinsk tygsko med hundraåriga anor. Jag skulle kunna tänka mig att se hela familjen promenera runt i dessa tygskor i sommar!Ännu ett fint pyssel man kan inspireras av och göra själv. Tycker om fjärilarna som hänger från de vitmålade grenarna. Just denna mobil är tillverkad av Made By Mosey. Serien Format designad av Margareta Hennix för Gustavsberg fick Formex designpris 2003. Även om tanken är att servera pasta, potatis och sallad i dessa skålar, skulle jag hellre använda dem som krukor till mina kryddväxter på altanen.

5 kommentarer:

 1. Varje sommar står jag och klämmer på det där stengodset i en affär i Visby. Jag tycker att det är så självklart vackert. Inget inköp hittills - jag skulle mycket lätt kunna förköpa mig på keramik - men jag önskar mig. Fint plock!

  SvaraRadera
 2. Vilka fina skålar/krukor, designen känns väldigt speciell och fin. Sen gillar jag även tanken med skortklänningen - får mig genast att vilja gå igenom makens alla skjortor då jag vet att han är på väg att slänga större delen av dom. Men klädsömnad har jag förstås inte ägnat mig åt ännu... (hmmm, hur svårt kan det vara egentligen... :-)

  SvaraRadera
 3. Weronica: Jag har också en benägenhet att vilja köpa alltför mycket (enligt vissa) vackert glas, porslin och keramik. Nu har jag iaf börjat slänga det som jag inte vill ha kvar, slängde förra helgen de fula repiga vardagstallrikarna från IKEA till förmån för nya fina Swedish Grace. Till och med korven och makaronerna ser mer aptitliga ut på dem:)

  Mrs. B: Jag har svårt att tänka mig att klänningen skulle vara så svår att sy. Jag är inte heller så haj på klädsömnad, men eftersom man sparar knapparna som de är på skjortan så hoppar man ju över ett knepigt moment.Jag provar nog att använda en klänning jag redan har som mall, man får väl börja på den minst fina skjortan;)

  SvaraRadera
 4. De där skålarna har jag missat, de är ju helt underbara. Kanske ska ta en tur ut till Gurra och kolla in dem.

  SvaraRadera
 5. Hemmabloggaren: Ja, visst är dom fina! Åk du och kolla in dem! Faran med att åka till Gustavsberg är bara att man hittar så mycket fint man vill ta med sig hem!

  SvaraRadera