onsdag 6 maj 2009

En trappa upp

Våning 1 är den våning som förändrats mest sedan vi flyttade in. Svårt att tro idag, men här fanns ytterligare två rum utöver de som syns på ritningen. Liiite plottrigt var det! Vindstrappan är helt ny men byggd i samma stil som den stora trappan. Tidigare fick man , precis som när man skulle ner till källaren, klättra på en stege i ett hål.
mmm
Här är det framförallt vårt sovrum som står på agendan. Väggarna är inte målade sedan någon gång på 70-talet och bär spår av både spikar och skruvar. Fortfarande saknas lister, och de lister som finns är omålade. Vi har väl inte riktigt bestämt hur vi ska göra här ännu. Rummet går i och för sig inte att möblera på så många sätt, men jag har funderingar på en platsbyggd hylla vid huvudänden av sängen för mina älskade pocketböcker som nu ligger nerpackade i lådor*.

*Jag har så svårt att göra mig av med böcker, de ska vara riktigt dåliga för att jag över huvud taget ska överväga att göra mig av med dem. Gör jag det så slänger jag dem inte utan ger dem till Myrorna i stället.

I TV-rummet finns en lite märklig väggfast förvaring som det också finns funderingar på att göra om. Hur och när finns det i dagsläget inga planer på:) Sedan var det ju golven också. De skulle behöva både slipning och någon slags behandling. Ett annat år kanske.

5 kommentarer:

 1. Jag läser oxå enorma mängder & jag brukar ta med mig till jobbet så får den som vill ta & läsa, håller med dig att det är svårt att slänga

  SvaraRadera
 2. Susanne: Ja, visst känns det bättre att ge bort än att slänga!

  SvaraRadera
 3. Det verkar vara ett jättemysigt hus ni bor i, charmig planlösning både uppe och nere. Vad skönt höra att fler bor utan lister på sina håll ;) Vi har inte fått upp en enda taklist än. Varför, jo vi valde att måla de själva med linolja istället för att få de sprutade från fabrik.. Hmm, blir säkert fint när det kommer på plats men ibland tänker man inte till riktigt. Vad spännande det ska bli med din Fridö rapport! :)

  Lisa

  SvaraRadera
 4. Ni har en sån snygg vindstrappa så jag blir helt stum!

  /Karin L

  SvaraRadera
 5. Karin L: Ja, visst är den fin. Hör av dig om du vill ha namnet på snickaren;)

  SvaraRadera