torsdag 7 maj 2009

Sommarskrud


I dag har stolarna i glasverandan fått sommarkläder. Ut med det mörka och in med det ljusa! Det svarta Teherantyget ska få en välbehövlig tvätt. Undrar just hur länge de Gröna fåglarna får flyga mot en vit bakgrund, sist vi hade det här tyget på stolarna hade vi inga barn med kladdiga fingrar...

mmm
Idag har även tapeterna kommit, så nu dröjer det inte länge innan vi har fåglar på väggen också. Hur tapeten ser ut kan man se här under Inspiration, eller här på väggen i sovrummet. Så fort mannen i huset är just hemma i huset, istället för på jobbet, ska de upp på väggen! (Dock inte i kväll:)

9 kommentarer:

 1. Viket fint tyg, härligt med alla fåglar som kommer mer & mer på tapeter, tyger mm

  (Tusen tack för tipset jag fick angående bloggen!)

  Kram S

  SvaraRadera
 2. Jag äääälskar Gröna fåglar! Snyggt!

  Ta det försiktigt dock när du tvättar tyget. Det är inte kvalitet i linnetyget (om du nu har linnevarianten) alls. Jag hade en Terazzokudde som var heeeelt söndernött efter några år, och då hade vi inte slitit stenhårt. Jag klagade på Strandvägen, men de sa bara att "linne slits". Det var mkt sämre kvalitet än IKEA:s kuddar t ex som vi haft lika länge.
  (jag har dock sytt om kudden efter Maries tips)

  /Karin L

  SvaraRadera
 3. Susanne: Ja, jag är något av en sucker för fåglar, blommor och blad!

  Karin L: Egentligen är det ganska ruttet att kvaliteten är så usel med tanke på vad tygerna kostar per meter, men är man en Franklover så är man. Jag tvättar tygerna i ulltvättmedel på 30 grader och hoppas på det bästa:)

  SvaraRadera
 4. Mycket snyggt! Smart och ambitiöst att säsongsbyta, mina möbler får vara glada för en dammtorkning.

  SvaraRadera
 5. Majabloggen: Eftersom jag är ganska värdelös på dammtorkning får jag piffa till det på annat vis. I och för sig kanske piffet skulle bli ännu piffigare om jag vore bra på att dammtorka;)

  SvaraRadera
 6. Läckert!!!

  Mmmmhm, det finns inget som är såååå kladdigt som små barnhänder! Överallt KLADD :) Dörrar, fönster, luckor och sen på alla dedär ställen man INTE förvänta sig :)

  Men det är ju därför det finns tvättmaskin ;)
  Blir kul att se färdiga resultatet sen, underbart hem dina föräldrar har...

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Sienneis: Ja, tvättmaskinen är väl en bra uppfinning! Vi har ändå haft tur, peppar peppar, våra vita sofföverdrag kunde ha legat i tvätten betydligt oftare. Floras smakportioner (som är det absolut äckligaste hon vet) har vi begränsat till köket. Jag skämtar inte om jag säger att vi har puré både högt och lågt, jag menar everywhere! Än en gång, tack och lov för tvättmaskinen!

  Trevlig helg till dig också!

  SvaraRadera
 8. Tack för rapporten! Plastiga, ja det ante mig. Man kan inte köpa Ikea grejer osedda.. Men säkert fint ändå som du säger i ett hörn av trädgården med rätt attribut. Vilken somrig och härlig skillnad på dynorna, fint! Fint med fondvägg i vitt fast med mönster på (om ni nu ska ha den i vit..). Vi ska ha precis så i sovrummet, fast annan tapet. Blir som ett smycke i rummet utan att ta över allt för mycket.
  Trevlig helg! Här regnar det!

  Lisa

  SvaraRadera
 9. Lisa: Jo, vi ska ha den vita tapeten just för att den inte ska konkurrera med de andra färgerna vi har i, och i direkt anslutning till, glasverandan.

  Trevlig helg till dig med! Regnet kom just hit också, hoppas det drar över till i morgon!

  SvaraRadera