söndag 31 maj 2009

Högst upp

Sist men inte minst kommer vi till vinden. Ägarna före oss hade inrett vinden någon gång på 80-talet, planlösningen såg lite annorlunda ut då. Där Karla har sitt rum idag fanns förut ett pyttelitet sovrum och ett jättelikt förråd. Som jag skrivit om tidigare fanns inte trappan, istället fanns en stege som stod i ett hål snett utanför toaletten. För att kunna gå från det ena rummet till det andra var man tvungen att ta ett kliv på stegen eller hoppa över hålet, hemska tanke om någon hade trillat ner!

Karlas rum är i stort sett klart, men precis som i resten av huset saknas det några lister. Inte högsta prio, men det gäller att spika dit dem innan man blir alltför hemmablind;) Det vi funderar på att göra i båda rummen är att dra ner snetaket en bit för att på det sättet få mer golvyta. Som det är idag går många kvadratmeter förlorade i svåråtkomliga kattvindar.

Toaletten behöver också en uppfräschning. Här skulle man med mycket enkla medel kunna pimpa till den lite. Funderar på en tapet på väggen bakom toalettstolen, en ny kran till handfatet och en hylla för tandborstmuggar - that's it!

Hoppas snart kunna flytta ner kontoret/arbetsrummet som vi nu har i Floras blivande rum till det nya rummet i källarplan som ligger under glasverandan. I och med det skulle vi bli tvungna att gå igenom alla papper som nu har samlats på hög och ligger bland ratade CD-skivor, presentpapper och leksaker som irrat hit från Karlas rum:) Förmodligen skulle en hel del kunna gå raka vägen ner i soptunnan, det gäller bara att hjälpa dem att hitta dit!

Hoppas att ni alla haft en underbar helg. Här, precis som på andra ställen, har solen lyst från klarblå himmel. Vi passade på att låna ut barnen till farmor för att fixa några saker på huset, för nu brinner det i knutarna! Om en vecka kommer duktiga Anna Evenius och Charlotte Bladh för att göra ett reportage hemma hos oss. Läskigt, men även smickrande och spännande! Positivt är att vi de senaste veckorna fått tummen ur att göra en hel del saker som länge legat nere;)

3 kommentarer:

 1. Vi har tagit bort två kattvindar i sovrummen. Det blev bättre golvyta då. Vi är mkt nöjda!

  ROLIGT att ni ska vara med i nån tidning. Det är ni värda!! Blev ni kontaktade av dem??

  Som vanligt tycker jag att er vindstrapp är heeelt underbar!

  /Karin L

  SvaraRadera
 2. Men så skoj! Jag förstår att vilande projekt får lite fart när de skall ses genom en proffslins :) Ha en fin dag i solen!

  SvaraRadera
 3. Karin L: Jag kan tänka mig att det blev bra att ta bort kattvindarna, det är ju inte direkt ett utrymme man utnyttjar fullt ut.

  Tidningsreportage, kul, men som sagt även lite overkligt och läskigt. Jag fick ett mejl av Charlotte i vintras efter att hon läst min blogg, så på den vägen är det!

  Vindstrappan är helt fantastisk; vacker men framförallt oumbärlig. Kan inte riktigt förstå hur man planerar för barnrum på vinden utan att ha en riktig trapp.

  Weronica: Ja nu lyser flitens lampa i Villa Tallås. Fortfarande finns en hel del oavslutade projekt vi ska försöka slutföra innan vi visar upp vårt hem för svenska folket;)

  SvaraRadera