fredag 22 maj 2009

Pärlspont


I vardagsrummet har vi en skåpvägg med en djup fönsternisch som ramar in våra stora spröjsade fönster. Tanken är god, men det faktum att hela konstruktionen är byggd i spånplattor och att dörrarna är jalusidörrar i furu, gör att den inte riktigt kommer till sin rätt;) I de hål som inte har några skåpdörrar samlas allsköns bråte (jag sa ju att jag är en slarva:) som inte direkt ger det där lugna, stilrena uttrycket vi är ute efter.

Sedan i går är mannen fullt upptagen med att klä in hela härligheten i pärlspont som sedan ska målas vit. Vi behåller skåpen på båda sidor om fönstren, men hoppar över det där med öppna hyllplan. I stället kommer just ett sådant att placeras ovanför fönstren, förmodligen hyllplan i glas på vitmålade konsoller. Vi har så mycket vackert glas och keramik, det vore kul att ha det på ett ställe där man ser det varje dag. Att man behöver en gaaanska hög stege för att ta ner sakerna (eller damma för den delen) är en annan femma;)

Jag är medveten om att det nog är svårt att se detta framför sig, lovar därför snart nya pinfärska bilder på vardagsrummet! Ha en fortsatt bra helg!

2 kommentarer:

 1. *ler*
  Du läste mina tankar med sista raden...
  Får nog läsa om inlägget igen, kom precis upp ur sängen efter nattning :)

  Trevlig helg på er!

  SvaraRadera
 2. Sienneis: Som sagt, bilder på nybygget kommer snart!

  SvaraRadera