måndag 18 maj 2009

Grejer jag gillar en måndag


Bondepraktikan säger "Majregn i håret, då växer det hela året", alltid en tröst när regnet har skvalat hela dagen. Idag har det förresten inte gjort så mycket att det varit blött och grått ute, vi har suttit i köket med en sprakande brasa i spisen. Det har målats och det har pärlats, en riktig myspysdag som Karla sa för en stund sedan.

Om jag nu hade varit tvungen att ge mig ut i regnet idag hade jag hemskt gärna haft ett par LaCrosse på fötterna. Classy. Känns som en gummistövelvariant av de här australiensiska snyggingarna.

Jag är mycket förtjust i den här krukan som är handdrejad efter en modell från början av 1800-talet. Nu valde jag Sturehofskrukor till glasverandan, hade lika gärna kunnat bli dessa eller den lika klassiska Waldemarsuddekrukan.

Getingar på sommaren är ett gissel jag kan klara mig utan. Getingfällan av terracotta, stål och gummi lockar och stänger in getingarna med hjälp av en blandning av socker och ättika. Utomhusmiddagarna är räddade!

3 kommentarer:

 1. Jag hade LaCrosseskor från Naturkompaniet på kylen (med), haha! Fast slasket hann försvinna så i år blev det inga :D (eller vem vet det förresten, kanske köper dem till vintern!)

  En såndär fälla verkar bra. Slog ihjäl en getingdrottning idag, det måste varit en Hon för den var G I G A N T I S K! Otäckt var det!!! Babyn fördes först till säkerhet innan hennes modiga mamma gav sig in i stridens hetta.

  Å det ska bli så kul att pärla med henne när hon blir större :)

  Mysigt med brasa i köket, låter som det var en toppendag hos er!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Sienneis: Ett par nya stövlar behöver jag verkligen, inte kul att bli blöt om fötterna. Vi får se om det blir de här eller några andra.

  Vilken tur att du mosade getingdrottningen! Då slipper ni förhoppningsvis ett bo nära er! Om inte så verkar den här getinfällan vara bra, dessutom är den snygg!

  Pyssla med barnen är kul. Det uppmuntras verkligen i den här familjen!

  Brasan är verkligen en bonus. Det blir en speciell, väldigt go värme som kommer ur den gamla vedspisen!

  Ha en bra dag! Kram Ida

  SvaraRadera
 3. Oh yes. Jag säger amen till allt. Jag har Waldemarsuddekrukor för hela slanten i vår utbyggnad, men även en Sturehofare på ett annat ställe och vill ha Gysingekrukan. Jag har egentligen inte alls så himla gröna fingrar, men blomkrukor har jag alltid haft ett speciellt förhållande till :)

  SvaraRadera