söndag 3 maj 2009

Gro


Idag har det blåst snåla vindar, men inne i växthuset var luften varm och fuktig. Efter att ha sopat bort förra årets damm och spindelnät satte jag igång med projekt "Pimp the greenhouse". Jag kan inte påstå att jag gjorde något revolutionerande, men det känns rätt bra. Hyllorna som såg smutsiga ut hur mycket jag än torkade klädde jag med blommig vaxduk, tänk att lite vaxduk och silvertejp kan göra så stor skillnad! De frön som grott inne i glasverandan fick nya bon i krukor och lådor i olika nivåer, i en gammal balkonglåda planterade jag luktärt som ska få slingra sig upp längs glasväggen. I taket hängde jag upp prismor på ståltråd som bryter ljuset vackert när solen skiner.
mmm
Golvet som är lagt med teracottafärgad betongsten har en del luckor där man tidigare planterat rätt ner i marken. Här hällde jag ut keramikskärvor som jag sparat i en låda när något vackert jag haft gått i kras (i detta fall ett picknickfat och en blå kakelplatta). Jag tycker om det färgglada oregelbundna i kontrast till stenens symmetri och kom på den brillianta ideén att gjuta egna betongplattor i hålen som jag toppar med min egen mosaik. Det får bli nästa helgs projekt!
mmm
Det jag saknar är en stol och ett litet bord så att man kan sitta i växthuset och filosofera svalare dagar. Tills vidare duger min gamla pall som avställningsyta, här får både kaffekopp och trädgårdslektyr plats:) Vad har ni för trädgårdsprojekt i vår?

4 kommentarer:

 1. Härligt med ett växthus! Det står på min önskelista, vi har sparat gamla fönster som ska bli ett egenbyggt växthus så småningom... får nog bli nästa vårs projekt.

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra och inspirerande bilder! Ett växthus är en liten dröm, men det får bli en annan gång. Säg det trädgårdsprojekt som vi inte har på agendan framöver :). På onsdag kommer gräset. Hurray! Tack för titten i ditt vackra hus.

  SvaraRadera
 3. Susanne: Hade jag fått välja hade jag också valt ett hembyggt växthus av gamla fönster, alternativt ett i engelsk stil med murad grund. Nu är det som det är, jag är glad för det jag har, dvs ett standardväxthus med aluminiumprofiler;) Ha en bra måndag!

  Weronica: Jag föstår att ni räknar ner till gräsleveransen, livet före och efter att gräsmattan kom ;) Ha en fin måndag!

  SvaraRadera
 4. Så vackert du har pyntat! Tycker mycket om betongplattorna i terracottafärg! Ser ju ut som gammalt tegel nästan, jättefina. Jag säger som Weronica, vad har vi inte som projekt?.. För vår del blir det att börja från scratch denna vår, med en duglig grund helt enkelt. Sedan får vi se vad tiden och plånboken klarar av för i år.

  Kram
  Lisa

  SvaraRadera