lördag 4 september 2010

Helg

Senaste veckan har inte direkt blogginläggen stått som spön i backen ;) Jag hoppas att vi har fått vår beskärda del av sjukdom den här hösten efter att ha kunnat konstatera tre virusinfektioner, en streptokockinfektion, en munherpes och ett kruppanfall sedan i måndags. Just det, jag glömde en vagel i ögat också. Så. Nu är det färdigskrivet om krämporna hos familjen i Uttran.
mm

Tjuvkik på första gänget pyttefat som kommer att läggas ut i butiken i morgon!

I dag har det varit en så där solig, krispig höstdag. Jag kunde inte låta bli att göra en Ripoff på mig själv, enda skillnaden den här gången är att trädet dignar av röda äpplen :) Glöm inte att ni har chansen att vinna pyttefatet Petite Marie, sista tävlingsdag i morgon.

* Solen värmer fortfarande, men luften är kall. Nu i tolfte timmen blommar min Hortensia som på något mirakulöst sätt överlevt vintern. Med en trädgård som lämnats åt ödet och har mycket övrigt att önska njuter jag av de stora rosa blommorna. * Trasmattorna hamnade på utemöblerna. Jag kan meddela att tyget jag sydde nya överdrag av till förra säsongen varken lämpade sig att ligga ute i sol eller regn ;) * Min mamma är en riktig stickmamma. Själv har jag aldrig haft tålamod att lära mig. Antingen stickar jag så hårt att stickningen kan stå av sig själv, eller så blir det snett och vint. Hennes senaste projekt är att sticka sjalar i ljuvlig mohair med instickade sidenband i kanten. Av den rosa och lila hon hade med sig sist har jag valt den lila :) Näst efter en pläd (som gör att man blir aningen rörelsebegränsad) älskar jag sjalar allra mest - underbart att svepa över axlarna eller linda runt halsen när det börjar bli svalare! * Flora, hon är som hon är. Springer mer än hon går. Klättrar. Balanserar. Busar. Retas. Pratar ett språk som ingen annan förstår. En av två älskade döttrar.

5 kommentarer:

 1. Harliga bilder! Lackert med sma kakfat i traden! Trevlig helg! towe.

  SvaraRadera
 2. Nu bestämmer jag att ni har haft er beskärda del vad gäller sjukdomar.

  Stor Medicinkram LiseLotte

  SvaraRadera
 3. Så fint att använda trasmattor ute på det sättet. Man blir sugen på att lägga ut själv - om man nu hittar några mattor i gömmorna!

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt att Hortensian blommar! Jag tycker att den sorten är SÅ svår. Köpte en liten sån för bara 29 pix på Ica Kv i Kungens kurva för en vecka sedan. Peppar peppar är den fortfarande fin, men jag kan inte hoppas på nåt långvarigt med mina o-gröna fingrar.
  Hoppas verkligen att alla sjukdomar ger med sig hos er. Det är så tråkigt när sjukorna bara går i ett!

  Kram från inte alls salongs idag :-) :-)... till skillnad från i onsdags. (Förresten är skålen från goodie-bagen himla fin här på bordet!)

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga färger i soffan, pyttefaten är så söta!

  Önskar dig en fin kommande vecka, kram/Mira

  SvaraRadera