onsdag 8 september 2010

Fyrtal; Onsdag

Woho! Idag har jag låst in mig i arbetsrummet, första riktiga jobbdagen på över en vecka! I eftermiddag ska jag dessutom lämna hemmet (känns som om jag haft husarrest de senaste dagarna ;) för att gå på en föreläsning om nyttan av Sociala medier i det egna företagandet, vilket jag vid det här laget är den första att skriva under på :) Även Karla är på "jobbet" idag för första gången på länge. Flora, som inte riktigt är fit for fight än får stanna hemma med pappa idag, plocka äpplen och mysa.

*Just när man gett upp hoppet om trädgården kom Karla ihåg att hon ju sådde en massa frön i en pallkrage längst ner i trädgården tidigare i somras. Snacka om överraskningsskörd när man kan plocka in både små delikata gula zuccinis och en stor knippe morötter man inte visste om! Jag har länge suktat efter sturehovskrukan i en underbar grön glacyr. I helgen blev den äntligen min när vi tog en utflykt till Sturehofs slott. Vi bor bara ett stenkast där ifrån, men har aldrig varit där tidigare. Jag kan varmt rekommendera en fika hos Reneé Voltaire och ett besök hos den urtrevliga keramikern Tina Hellman!
* Ja, så här ser det ut i flera hörn av vårt hem. Just här bor ett gäng dockor och mjukisdjur. Jag gillar speciellt gardinarrangemanget på luckan till öppna spisen :)
* Som sagt, det kunde även skördas en hel del bortglömda morötter. Att komma i håg inför nästa säsong: Om man gallrar morötterna blir de förmodligen lite större än dockstorlek.
* Nu ligger de första pyttefaten ute i butiken. På bild är Maria, Oooh don't you wanna' take her? Wanna' make her all your own?

6 kommentarer:

 1. Om jag är kry blir det utflykt till Sturehofs.

  På tal om Sociala medier så av ren tristess i min förkylning började jag twittra igår. Kanske inte min grej men då har jag provat i alla fall och vet vad folk pratar om :)))

  Kram LiseLotte

  SvaraRadera
 2. :) åh en "sojja" (dvs koja)!!!
  Ärtan älskar att bygga, bädda och pyssla :)
  De är verkligen urgulliga de nya minisarna!!!
  Du är så grym!

  Kram

  SvaraRadera
 3. LiseLotte: För att citera en kompis till mig; Det känns som om det växer mossa på min panna när jag hör talas om twitter och sånt. Har efter mycket om och men nu joinat FB som kanske inte är så dumt ändå ;)

  Sienneis: Ja visst är de för söta! Och tack, just nu känner jag mig faktiskt grym. Trött och svettig, men också Grym! :)

  SvaraRadera
 4. Faten är jättefina! Och så kul med morötterna, även om dom är små!

  SvaraRadera
 5. Nawh, vilka fina småfat, gulliga! Såsom morötterna, förresten. :)

  SvaraRadera
 6. Annika & Mickan: Tack! Man kan ju alltid låtsas att morötterna är vårprimörer ;)

  SvaraRadera