onsdag 25 augusti 2010

Fyrtal: Onsdag

Denna onsdag har bjudit på ömsom regn, ömsom sol, ömsom gosungar och ömsom trotsiga vilddjur. Inte är jag ett dugg avundsjuk på mannen heller som precis ringde efter att ha seglat match race med roliga människor på snabba båtar. Det var jättekul, jädrar vad snabbt det gick! Jada jada, jag trodde det var jag som var seglaren i familjen ;) Nåja, nu sover barnen och lugnet har återigen lagt sig över slagfältet som även går under namnet Villa Tallås.

* Det smakar som spya, sade fyraåringen efter att ha tagit en sked av soppan. God knows var hon lärt sig att säga så, JAG tyckte i alla fall att den hemlagade blomkålssoppan med rosépeppar och baconkrisp var JÄTTEGOD!
* Det är äppelår i år. Och päronår. Jag gjorde en burk ingefärspäron igår av småpäronen som trillat ner på backen vilket var syndigt gott tillsammans med en kula vaniljglass och ett avsnitt av Mordkommissionen med Mads. Snart är det dags att ta fram min gamla ärvda hushållsassistent så att vi sedan kan fylla frysen med äppelmos.
* Jag älskar trasmattor. Inte för att ha på mina golv, men jag älskar tanken på att gamla trasor kan bli något vackert. Fram till dess jag vet vad jag ska göra med dem samlar jag dem på hög. En del färgar jag, medan andra är vackrast som de är.
* Skärvor och solkatter på väggen i glasverandan. Här borde egentligen hänga en tapet också. Den har varit på väg upp i ett år nu, har vi tur kommer vi ihåg att sätta upp den innan jul ;)

2 kommentarer:

  1. I LÖÖÖÖV MADS :)

    SvaraRadera
  2. Tillåt mig småle, 4åringar har verkligen ett spännande ordförråd ibland ;-)

    På helgens loppis letade jag trasmattor till golvet i vår inglasade altan på landet men de lös med sin frånvaro. Tur att jag hittade en hel del annat skoj istället :-)

    KRAM

    SvaraRadera