måndag 27 september 2010

Fyrtal; Framåt!

Nu i höst har min man varit på inte mindre än tre "kickoffar" med sin arbetsplats. Eftersom Crème de la Crème också månar om sin personal ;-) och behöver några dagar för planering och eftertanke så planerar jag nu min egen kick off ! Nu är det min tur! Med mig åker Jessica som från början var en helt vanlig kakfatsköpare, men som nu är ett ovärderligt bollplank och en god vän. Senaste året har jag lärt känna nya människor och skapat nya kontakter som ger mig massor med kraft och inspiration, underbart att kunna känna så efter att ha lämnat en arbetsplats som gjort precis tvärtom.
mm
Var vi ska åka? Jag vet faktiskt inte än, men jag lovar att avslöja det så snart biljetterna är bokade!
mm
* Jag kommer på mig oftare och oftare med att jag sitter och kisar framför datorn. Vet inte om det är åldern, men faktum är att jag behöver ett par glasögon! Fram till dess att jag hinner boka en tid hos optikern övar jag framför vår Gyllen som är ny för i höst. Den lyser upp det förut mörka hörnet brevid öppna spisen precis lagom mycket. På spiselkransen står mina första slalompjäxor, ett par röda Castinger i läder (vilket får mig att ännu en gång fundera över min ålder idag :)
* Jag funderar på att göra någon slags hängen av vackra porslinsskärvor. Att hänga i ett fönster, i en vacker gren eller kanske till och med i julgranen. Medan jag funderar vidare dinglar dessa ovanför vedhögen som väntar på att staplas inför vintern.
* Jag började dagen med att slänga ut vårt slitna och skeva soffbord i TV-rummet. Värdig ersättare är kistan som tidigare stod på nedervåningen full med leksaker. Rummet känns större och jag känner mig lättad av att forsätta utrensningen av saker som skulle ha lämnat Villa Tallås för länge sedan. Ingen kan anklaga mig för att vara feng Shui, men även jag mår bra av att bli av med gammalt skrot ibland ;)
* Affärsplanen ja. Den har hängt över mitt huvud som ett dåligt samvete alldeles för länge nu, i går kväll gjorde jag en ansats för att göra den färdig. Jag kom en bit på väg men det är fortfarande en hel del som måste printas ned. Att beskriva min verksamhet som den ser ut idag är inga problem, det är när jag ska fundera ut hur jag vill att den ska se ut om ett eller två år som det börjar bli svårt. Som tur är så är min käre man betydligt mer analytisk och konkret än vad jag är, jag har en tendens att tappa min röda tråd och kan behöva någon som styr mig rätt och som ställer de rätta frågorna ;)

5 kommentarer:

 1. Hängena är klockrena! Sådana vill jag ha i enris och gran framöver. Klart att du skall satsa på dem!

  SvaraRadera
 2. Håller med Weronica. Hängen! Gärna i vitt porslin med rött på till granen :-)
  KRAM!

  SvaraRadera
 3. Jag vill också ha :)

  Jag föjer dig med spänning och tycker att du är helt rätt ute med allt du gjort hittills. Du har rätta känslan, ABSOLUT!

  Ha en trevlig resa.

  SvaraRadera
 4. Någon sa till mig att en stödjande familj är en förutsättning för att lyckas med ett företag. Heja familjen! Heja affärsplanen!

  Du är så värd en riktigt energigivande kick off - och jag med. Min arbetsgivare (jag) är i vanliga fall en riktigt grinig snåljåp som inte unnar mig det minsta kul, men nu ska den sura minen suddas ut rejält.

  SvaraRadera
 5. Weronica: Roligt att du gillar! Håller som bäst på med de första hundra :)Ska bara få tag i en liten detalj till upphängningen innan jag lägger ut dem i butiken.

  Karin L: Vitt porslin med röd dekor - ska bli!

  Anna: Det är lika roligt varje gång jag hör någon som följt CdlC från första början, tack för att du tror på mig!

  Jessica: Jag hejar också både på familjen och affärsplanen! Jag ska ta mig i kragen och göra klart det sista innan vi ses!

  Som sagt jag, och inte minst du, är väl värda den här resan. Kul ska det bli! Kram

  SvaraRadera