måndag 1 juni 2009

Värme

Som vi har njutit de senaste dagarna av soliga dagar och ljumma kvällar! Ute har blivit inne, och allt från lek till måltider har flyttat ut på altanen och i trädgården. Nu drar det tydligen in svalare vindar igen, i väntan på nästa värmebölja summerar jag denna ;)

De nya dynöverdragen till altanmöblerna har testkörts ordentligt med godkänt resultat :), har dock fortfarande inget bra ställe att göra av dem på natten. Springorna i altanen är fortfarande retligt stora. Har i helgen hunnit med att fiska upp ett Bamsememorykort, en plastkorv och en pixibok. Trallen ska bytas snarast! I växthuset växer det så att det knakar. Tomatplantorna blommar och squashplantorna är STORA! I dag har vi premiärvarit på stranden! Kallt, kallt, men härligt härligt, tyckte Karla som plaskade i vattenbrynet medan jag och Flora tittade på från filt respektive vagn. Grillat is the shit! Måste förnya receptbanken med grillrecept inför sommaren, det är lätt att det bara blir samma gamla vanliga. I gårkväll åt vi Ceasarsallad med grillad kycklingfilé - enkelt och gudomligt gott! Rekommenderas!

7 kommentarer:

 1. Vilken härlig altan (eller är det balkong?) ni har! Dynöverdragen var jättefina, härlig färgklick.

  SvaraRadera
 2. Så läckert ni har det på er balkong! Väldigt fina dynor och kuddar. Snyggt med de blå detaljerna till :) Ja sommarvärmen är underbar!

  Lisa

  SvaraRadera
 3. Jösses Amalia!

  Jag är helt grön av avund här (shame on me) det
  ser så förtjusande ut!!!
  HELT underbart!
  Ska bli så kul å se "hemma hos" bilderna!!!!

  ♥Sommar sommar sommar♥
  Fast det är bra med lite svalare så man hinner med lite annat, när solen skiner vill man bara vara UTE!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Fint! Jag har hunnit gå in i en behaglig lunk där det mesta kretsar kring att hänga upp badkläder och fixa grillgrejer, men i dag blåser det isande vindar här. Hallå! Skall det inte vara så där tills slutet av augusti nu :)?!

  SvaraRadera
 5. Här strilar regnet ner utanför fönstret. Jag måste vara knäpp, det känns riktigt mysigt.

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 6. Mrs B: Vi kallar det altan eftersom den är så stor, men rent tekniskt så är det nog en balkong:) Ja, dynöverdragen blev bra, det behövs färg både här och där när man har ett beige hus!

  Lisa: Eftersom altanen/balkongen är som ett andra rum under sommarhalvåret, är det viktigt att man trivs där. Jag ska komplettera min grupp med krukor med några fler kryddväxter, sen är det nog färdigfixat!

  Sienneis: Man får vara avis! Jag blir så glad när jag får höra att andra tycker att vi har det fint hemma!

  Vädret känns väl sisådär...efter de senaste sommardagarna kom väderomslaget lite väl plötsligt. Nåja, jag slipper vattna i kväll i alla fall:)

  Kram

  Weronica: Jag säger som du; ska det vara så här nu? Var detta sommaren som vi fick? Förhoppningsvis kommer fler varma, lata dagar. Får ta vara på ovädersdagarna och försöka göra något vettigt i stället;)

  Anna: Mysigt? Jag ska bara fixa en kopp te och göra en eld i vedspisen, sen kanske det blir mysigt;) En bra dag till dig också!

  SvaraRadera
 7. Visst har det varit en ljuvlig helg! Många mysiga middagar har vi haft på bryggan, vännerna har kommit och gått, precis som sommarlivet ska vara. Passar på att storstäda huset när det regnar utanför, finns en viss charm i doften av såpa.

  SvaraRadera