lördag 11 september 2010

Förmiddagsfika
I går när grann-Lotta skulle komma över på fika svängde jag ihop en kanelpaj, en kaka jag gjort många gånger förut men som fallit i glömska senaste åren. Pajen är tunn och inte särskilt mäktig, doftar och smakar underbart av kanel. Nästa gång jag gör den ska jag prova att lägga tunna skivor av äpple ovanpå fyllningen, kan tänka mig att de blir en god kombo tillsammans med kanelen. Kan även tänka mig att den med fördel kan serveras tillsammans med lättvispad grädde :)
mm
Gör så här:
* Sätt ugnen på 175 grader.
* Smält smöret.
* Blanda ner mjöl, bakpulver och socker.
* Rör ihop till en deg och tryck ut i en pajform.
* Vipsa ihop grädde, socker, kanel och mjöl, och häll fyllningen i formen.
* Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 min.

2 kommentarer:

  1. Vi fikade igår vid Sturehofs slott. Krukmakeriet med omnejd fick också besök. Tack vare dig och din kruka.

    Stor Kram LiseLotte

    SvaraRadera
  2. LiseLotte: Vad roligt att ni kom iväg! Utmärkt utflyktsmål en lördag. Kram

    SvaraRadera