tisdag 19 januari 2010

Grönt


Mitt i all blötsnö får jag försmak av våren. Mina hortensior som blommade praktfullt i somras, men som sett mer än döda ut senaste halvåret, skjuter nya skott i källarfönstret. Grönt är skönt.

6 kommentarer:

 1. Det finns HOPP!!!
  HÄRLIGT!!! :D
  Såg föresten ett "nytt" våningsfat i senaste elle mat som genast fick mig att tänka på dig!

  Hoppas allt är bra med er!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Å jaaa,grönt är skönt!! Längtar efter våren nu,det får vara nog med vinter.Den har redan varit alldeles för lång =/ Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Hm, det där påminner mig om att jag måste skvätta lite vatten på mina stackars vinterförvarade Pelargonier i äppelkällaren ... (hjälp)

  SvaraRadera
 4. Hur lyckas du med nya skott från Hortensian?? Det är ju världens krångligaste blomma som bara dör om man inte tokvattnar. Du måste ha supergröna fingrar!

  Karin L

  SvaraRadera
 5. Sienneis: Vips vad det är så är snön borta och backarna vita av vitsippor ;) Måste kolla in Elle och våningsfatet. Allt är bra med oss förutom att Floris för närvarande är en snoris.

  Kram

  Eva: Som sagt, snart är det vår! Och du din lyllos som måste införskaffa en helt ny vårgarderob :)

  Britta: Om hortensiorna får nya skott så för mina pelargonier en mer tynande tillvaro. Hade faktiskt helt glömt bort dem tills du påminde mig. Jag får väl ge dem en skvätt vatten och se vad som händer ;)

  Karin L: Gröna fingrar är defenitivt en överdrift. Däremot verkar vi bo i ett rönt hus, sedan vi flyttade hit verkar samtliga växter trivas väldigt bra. Jag vet inte om det är den något svala temperaturen som kan ha något med saken att göra. Angående hortensiorna så har jag inte gjort något! Bara gett dem en slurk vatten sisådär en gång i månaden när jag kommit ihåg dem. Får se om de klarar sig till sommaren.

  SvaraRadera
 6. Mina vita hortensior blev samtliga gröna (blomman alltså) i sommras! De sa i blommsteraffären att det kunde ha med ph värdet på vatnet att göra... Jag planterade ut en av dem, men den har väl frusit ihjäl denna iskalla vinter. Precis som olivträdet som står bredvid och är ett försök! Det är nomalt sett en mycket gynsamm plats. Lycka till med dina hortensior!

  SvaraRadera