tisdag 21 september 2010

Flyt


Ibland känns allt sådär gruvligt motigt, ingenting går riktigt som man vill. Jag vankar omkring i huset i bästa häxan Surtant-stil och fräser åt såväl vissna blommor som legobitar under fötterna. Men plötsligt så vänder det, plötsligt så har man ett sådant där sagolikt flyt. Allt (i alla fall nästan) blir som man vill. Barnen är glada och sjunger på väg hem från dagis, den där klänningen jag fingrade på i somras säljs för halva priset, mannen kommer hem i skaplig tid och jag fyller min idébok, sida efter sida.
mm
Här om dagen frågade Karla när vi ska börja mata fåglarna. Varje vinter fyller vi häggen bakom glasverandan med talgbollar och fröautomater, Karla hjälper pappan som balanserar högt upp på en stege att hänga upp gosakerna. På framsidan av huset har vi ett lite större fågelbord där vi brukar bjussa på nötter och solrosfrön. Plötsligt slog det mig att fågelmatare à la Crème de la Crème är en solklar produktnyhet för hösten och vintern! Snabbt som attan snodde jag ihop en prototyp som ny hänger utanför vårt köksfönster. I kväll ska jag finlira på detaljer och funktion, men ett som är säkert är att många pippifåglar kommer att kunna serveras kungligt i vinter ;) Fortsättning följer.

6 kommentarer:

 1. Åh, vill ha! Den är ju alldeles fantastiskt fin!

  Flyt, ja, det vill man ju gärna ha. Känner dock allt för väl igen häxan Surtant. ;)

  SvaraRadera
 2. Fint, men ett tips är att kristall har en tendens att spricka av frost...

  SvaraRadera
 3. Tänk på att den måste tåla minusgrader så de inte spricker.

  Kram LL :-)

  SvaraRadera
 4. Lillstrumpan: Tack! Det är bara att glida på så länge flytet håller i sig, vips så dyker surtanten upp igen ;)

  Anonym och LiseLotte: Tack för tipsen! Jag har absolut i åtanke att fågelmataren ska vara frosttålig. Kristallglas använder jag inte, och så länge jag gör en konstruktion där vatten inte kommer in i glaset så bör det hålla för minusgrader. Eller?

  SvaraRadera
 5. På danska säger man att "det flaskar sig" när saker och ting liksom faller på plats. Det tycker jag är ett så härligt uttryck, även om "flyt" också är bra.
  Tyvärr är det inget av dem som funkar särskilt bra direktöversatt till engelska... ha ha!

  SvaraRadera
 6. Du är ju så sanslöst kreativ, jag blir alldeles glad och matt på samma gång, tänk vilka asbra idéer du får hela tiden! :)

  SvaraRadera