måndag 13 september 2010

Hemmablind

I morse var det som om jag öppnade ögonen för första gången på länge. Hur länge hade de där blå tvättsäckarna tagit upp golvyta i TV-rummet i väntan på att packas upp, vikas och läggas in i garderoberna? Ärligt taget har jag ingen aning, men ett som är säkert är att de varit en del i inredningen ett bra tag. Och hur kommer det sig att det fortfarande saknas en bit taklist? Att soffbordet är gammalt och skevt och att spånplatte-garderobsväggen är ful ful ful?
mmm
Från att den senaste tiden varken ha tänkt på städning eller den avstannade renoveringen av vårt gamla hus vill jag ha allt spotless och klart nu. Gärna i går. Ge mig ett gäng handymen som kan gå lös i Villa Tallås med skruvdragare och penslar följt av en städpatrull som lämnar huset citrusdoftande och renskrubbat!
mm
I ren frustration valde jag att efter frukost lägga krutet på vårt TV-rum en trappa upp, som mellan varven även används som lekrum, och som nämndes tidigare, mellanstation för ren tvätt som väntar på att flytta in i klädskåp och garderober. Jag spikade upp ett par till malätna loppistavlor på tavelväggen och bytte ett par kuddvar i soffan. Sedan plockade jag ihop ett lass kläder (inte bara rena), trettiofem kronor i mynt, fyra nappar, en låda leksaker, ett äppelskrutt, en hög gamla tidningar och en hel dammråttefamilj. Japp, då var det bara 230 kvadratmeter kvar ;)
mm
I eftermiddag fyller jag på i butiken igen. Säg hej till Julia och de andra!

8 kommentarer:

 1. Det går i cykler det där med piffet. Ibland ser det verkligen ut som ett bomnedslag och så är det ett tag innan man reagerar.

  Kram LiseLotte

  SvaraRadera
 2. Igenkänningsfaktor på 100%!!!

  Kramkram

  Ps Var du nånsin i Nynäs på nån loppis?

  SvaraRadera
 3. Ha ha, känner igen det där :-)

  Vi var en kort sväng på Mio i helgen, och helt plötsligt kände jag bara för att impulsköpa en soffa. Eller ja, vad som helst egentligen. Vill få ordning på allt nu! Typ :-)

  Som tur var blev det inga impulsköp. Och speciellt inte av en soffa. Det har jag faktiskt gjort ett par ggr förut och det har väl inte alltid varit helt lyckat... :-)

  SvaraRadera
 4. Det är precis som om man blir lite extra irriterad denna tid på året när man levt uteliv och skall in igen. Då SER man helt plötsligt allt överallt :) Jag ser däremot ett mycket vackert hus på dina bilder!

  SvaraRadera
 5. LiseLotte: Har jag massor att göra sätter jag på skygglapparna, då kan det dröja länge innan jag reagerar på att jag klivit över samma smutsiga strumpa på badrumsgolvet i en vecka ;)

  Karin L: Ha ha, skönt att det är fler än vår familj som då och då kamperar i ett bombnedslag! Nej, Nynäs finns kvar på listan To do!

  Mrs b: Jag är väldigt bra på impulsköp! En del lyckade, men ännu fler misslyckade. Jag har tex impulsköpt just soffor två ggr. Tack och lov på IKEA, så de gick att lämna tillbaka. Första gången var det dock lite problematiskt eftersom jag valt sortimentets största soffa som levererades med lastbil. Till slut lyckades vi få upp den på tackräcket till vår lilla SAAB, måste sett helpuckat ut :)

  Weronica: Ja, visst är det så! Dessutom vill man ha en ny frisyr och ny höstgarderob :) Tack, huset är fint, dock väldigt rörigt mellan varven ;)

  SvaraRadera
 6. Det har ju varit sommar! Nu är det höstmys och fixa inne som gäller igen :) Allt har sin tid...

  SvaraRadera
 7. Hej Ida!

  Oj, vad jag känner igen mig i det där. :/ I sommarens härliga ljus blir man väldigt förlåtande mot röran och eftersom man lever större delen av tiden utomhus bryr man sig inte. När hösten så kommer och livet flyttar inomhus igen och alla lampor börjar tändas börjar man se andra saker. ;) Men det är ju så det är med familjeliv och mitt i all röra finns ju all kärlek. Precis som det ska vara. :)

  Ert hem är jättefint Ida och rörigt har vi alla mellan varven. Det är det som heter leva.

  Jag vill också passa på att säga ett stort TACK för petite Marie som anlände igår. :) Du anar inte vad glad jag blev. Hon är superfin och beundrades hela kvällen igår. Tack söta du! :)

  Ha en fin dag!
  Kram Lotta

  SvaraRadera