tisdag 24 augusti 2010

Tävla om nyhetSenaste tillskottet i Crème de la Crème-familjen är pyttefatet Petite Marie. Från början var tanken att använda Petite Marie för flingsalt eller andra kryddor, att lätt kunna flytta fatet från köksbänken till bordet. Börjar man fundera lite inser man att användningsområdena är oändliga :)

Innan jag hunnit lägga ut fler pyttefat i butiken kickar jag igång höstterminen med en tävling som kommer att ha två vinnare, två Petite Marie-fat med Prunusmönster finns i potten. Lämna en kommentar och motivera varför just du vill vinna så är du med i tävlingen som pågår tom den tolfte september.
mm
Pst. fatet är felfritt, ej naggat. Ser det ut så beror det bara på att jag inte är proffs på friläggning av bilder :)
Pst 2. Av misstag och tillfällig sinnesförvirring har jag utsett vinnarna en vecka för tidigt! Tävlingen är alltså avslutad redan den 6:e!

41 kommentarer:

 1. Vilka härliga små skålar, skulle passa fint på mitt dukade bord....

  Kram Helena.

  SvaraRadera
 2. Åhh så fina! Ett sådant skulle hjälpa mig att hålla ordning på mina smycken! När jag jobbar får jag inte ha ringar och klocka på mig och då skulle ett sådant fat passa perfekt i mitt sovrum till mina älskade ringar och klockan....

  Kraam Lotten

  SvaraRadera
 3. Jamen- 17 gubbar! Det är ju detta fat som kan förmå mig att inte tappa bort allt mitt lösa krimskrams! Toppensnygg!

  Hälsningar /Helena G

  SvaraRadera
 4. Jag skulle såklart ha mina två fina älsklingsarmband som du gjort på fatet. Att en vän till familjen, japp det är sant, sedan designat prunus-fatet gör ju inte saken sämre. /Fillan

  SvaraRadera
 5. Ja, dina fat är för mig som skor är för kvinnan. Man kan inte ha för många helt enkelt ;)

  SvaraRadera
 6. Jättefint! mina ringar skulle få bo där som små fina godisbitar..

  SvaraRadera
 7. Ljuvligt fat! Det skulle få vara mitt lilla egolyxfat som jag skulle fylla med små chokladpraliner och ta med till soffan, där jag skulle lägga mig raklång med fatet på magen och lyxslappa framför TVn.

  SvaraRadera
 8. Eftersom jag inte lyckats göra några egna fat, så vill jag gärna vinna ett hos dig! Tänk att fylla det med choklad! Mums!

  SvaraRadera
 9. Jag brukar göra egna tvålar. De kan dofta sommar eller nybakat. Trädgård eller smultron. Lövprassel eller flicka. Snöflingor eller marmelad.

  Jag skulle lägga någon av dessa på fatet och ha ståendes i badrummet och låta väl smakas..tvättas menar jag.

  SvaraRadera
 10. Det där fatet är en sådan stor nostalgi för mig! Det är Mormor! Ditt fina fat skulle vara kompensation för arvegods och kanske en plats för glaskulor eller sudd...

  SvaraRadera
 11. Hej Ida!

  Självklart vill jag vara med och tävla om ett av dessa små läckra tillskott ur din kollektion. Motivering till varför just jag borde vinna ett? Because I'm worth it - eller hur var det nu den där reklamen gick? Skämt åt sido, helt enkelt för att ett sådant litet underbart fat skulle trivas alldeles utmärkt här hemma hos oss. Det skulle med stolthet visas upp för alla och en var som kom på besök. Fingras på, beundras och jag tror att det skulle trivas med att ständigt vara i händelsernas centrum. Dessutom är användningsområdena oändliga och fatet skulle få prova på alla möjliga olika uppgifter. I köket skulle det användas för kryddor, nybakta maränger och småkakor, te, nyskördade cocktailtomater och andra godsaker. I badrummet hade det fyllt sin uppgift med att förvara små tvålar, badbomber och liknande. I sovrummet hade det blivit den ultimata förvaringen av smycken. I hallen helt utomordentlig för nyckelknippor. Och precis var som helst i huset skulle den passa för blommor, kastanjer, julgodis och framförallt choklad. Ett fat att njuta av helt enkelt. På alla sätt och vis. Så därför håller jag tummarna för att ett litet fat hittar sin väg hem till oss. :)

  Lycka till Ida och ha det så bra!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 12. För att överraska min underbara fru!...som älskar Prunus-servisen...och som snart fyller år...och som jag vet tycker dina fat är jättefina! (från kommentarer jag fått höra då vi sett dem i diverse inredningstidningar...) Vänliga hälsningar Magnus

  SvaraRadera
 13. Det skulle vara en finfin inflyttningsgåva till min mormor som sålt sin villa och flyttar till lägenhet.
  Kram Louise

  SvaraRadera
 14. Supersött!!
  Hos oss funderar jag på om det skulle kunna användas till sonens alla skatter. Han samlar fina glaskulor och annat och det kan vara både fint och praktiskt att ha ett ställe att ha dem på.
  /Ylva

  SvaraRadera
 15. Å, vad fint:) Jag kan komma på tusen saker jag själv skulle vilja använda fatet till, men sen tänkte jag vad trevligt det vore att servera mina älsklingar (katterna alltså denna gång inte barnen;) )små gosaker från ett alldeles särskilt vackert fat när man vill visa dem att de är så underbara och förgyller min vardag med sån kärlek! Kanske, kanske skulle jag servera barnen...och maken..något gott emellanåt också...om jag hade ett så fint fat;) Själv skulle jag ju alltid få se det stå i mitt orkidéfönster och glänsa i solens glans:)

  SvaraRadera
 16. Å vilket fint fat! Jag hoppashoppas verkligen att det är min tur denna gång!
  -
  Varför borde just jag vinna då? Jo för att jag har en liten (stor) tjej som gick från att vara famlijens lillasyster till att vara mellansyster. Det är inte lätt att vara mellansyster mitt emellan en tonårs-storasyster och en liten, liten sladdsyster...Just nu får vår fina lilla storasyster nytt rum (äntligen!)och jag skulle vilja ge henne fatet, att fylla med egengjorda pärlhalsband, så vackra som bara en nioårig mellansyster kan göra.......

  -
  så, jag hoppashoppas...för hennes skull!

  kram, Lisa

  SvaraRadera
 17. För att jag vill ha någonstans att lägga småsaker som klocka, ring & örhängen i på nattduksbordet. Detta fina fat hade passat superbra för det!

  SvaraRadera
 18. Jag skulle lägga mina ringar som ständigt är på rymmen på det fina fatet. Samtidigt skulle jag minnas min fina vän Marie som tyvärr inte längre är här hos oss.

  SvaraRadera
 19. vi är i början på en renovering av vår övre våning. tänk att ha all spik på ett sådant fat. vad glad man skulle bli varje gång man ska svinga hammaren och får plocka nubb från din kreation! (och ja, fatet skulle få vila på bomull i allt byggkaos för att minimera risken för kras:)
  sofie från vasa, finland

  SvaraRadera
 20. Hej Ida!
  Jag vill gärna vara med och tävla om dina fina fat. Det skulle passa så bra hemma hos med bredvid mjölkkannan i samma mönster :-)

  KRAM

  SvaraRadera
 21. Hej!

  Så underbart och användbart pyttefatet är!
  Kul att se ditt späckade schema tidigare i bloggen. Du är så otroligt duktig - hurra! Jättekul också att du är på gång med Facebook-gruppen. Den blir nog ett bra komplement till bloggen och shoppen.

  Hoppas att du och familjen har det riktigt bra, hälsar
  Jessica L S

  SvaraRadera
 22. Vi hade hela Prunus-serien som servis när jag var liten. Nu finns bara en mjölk-snipa kvar. Ditt fat får barndomsminnena att komma tillbaka!

  SvaraRadera
 23. Ida! Visst vill jag vinna ditt fina fat. Det skulle passa alldeles särskilt bra om det blev jag för jag fyller år just idag!
  Karin H

  SvaraRadera
 24. Åh, vilket fint litet fat. Hos mig skulle det få vakta mina läsglasögon som jag i dagsläget lägger ifrån mig överallt. Mycket mindre letande skulle det bli och mycket finare!
  Helene W

  SvaraRadera
 25. Åh, ett så ljuvligt litet fat. Det skulle påminna mig om min älskade lilla mormor varevigaste dag!
  Hälsningar
  Anna I.

  SvaraRadera
 26. Beundrar din känsla för det vackra/fina/söta har precis blivit sambo med Björn (kakfatet alltså : ) kanske skulle det passa med en liten i familjen..

  Ammis

  SvaraRadera
 27. Jag vill gärna vara med och tävla! Så otroligt sött det var. Gillar det just för att det har så många användningsområden. Man kan har det framme hela tiden av olika anledningar och tröttnar inte. Perfekt!

  SvaraRadera
 28. Precis ett sådan litet kaffefat vill ju ha något naggande gott på sig. Lyxiga praliner eller små söta karameller. Jag ser möjligheter så ja tack låt mig få vara med i utlottningen!

  Hälsningar
  Britta

  SvaraRadera
 29. Åh, den skulle ju matcha mitt kakfat med just prunus-mönster (som jag köpt från dig såklart). Tänk så fint mitt kafferep kommer bli, med kakor på kakfatet, sockerbitar på pyttefatet, och alla gäster får varsin av mina loppisfyndade olikfärgade glasassietter.

  SvaraRadera
 30. Som jag har letat! Har gått i tron om att serien hetat Primula, har ett ugnsfast fat som jag älskar. Blir så mycket lättare när man har det korrekta namnet! Börjar med att hålla tummarna för att jag har tur i utlottningen av din söta komposition!

  SvaraRadera
 31. Åh, det var ju super fint.
  Passar perfekt för mina hårnålar som jag lägger här och där och de försvinner ALLTID! Så detta fatet kanske hjälper mig att hålla reda på hårnålarna!

  SvaraRadera
 32. Jag vill vara med och tävla! Vinner jag kommer jag använda den till praliner. Bara fina praliner ty det är ett typiskt pralin-fat om du frågar mig. Jag kan ha en pralin-fest! Ja, det ska jag ha. Om jag vinner alltså.

  SvaraRadera
 33. jag skulle bli överlycklig om jag vann
  för att jag älskar faten

  SvaraRadera
 34. Tänk om man skulle ha små söta plommon på fatet... Jag behöver nog ett fat för att kunna testa :-)

  SvaraRadera
 35. Vilka underbara fat! Sockersöta. Jag ser framför mig hur jag tar min kaffekopp i ena handen och fatet i andra handen. Ut på altanen, in i vår vrå i lä och under tak. Där ska jag sitta i de ögonblick av frid som infinner sig när vildbasare sover. Vad jag ska ha på fatet? GI-bibeln säger nötter. Jag drömmer om praliner.

  SvaraRadera
 36. Jag ser det stå på bordet när mitt tjejgäng kommer på besök... jordnötter eller annat smått o gott. Mysigt fat och annorlunda! Gillar o skulle bli så glad att ha ett sånt hemma hos mig!

  Kram/Mira

  SvaraRadera
 37. Jag vill vinna därför att jag inte har råd med att köpa ett fat själv. Pengarna från CSN räcker till studiematerial och nudlar, men inte mer. Jag fullkomligen älskar dina fat och detta underbart fina fat skulle verkligen lysa upp min puttiga studentlya.

  SvaraRadera
 38. Helt enkelt, för att fatet är sött och att jag inte brukar vinna. Räcker det?

  Ha en krispig helg. Lissen

  SvaraRadera
 39. Åh så sött!

  Varför jag? Varför inte?! ;)

  Gillar mösntret och färgerna. Har aldrig varit ett stor fan av blått, knappt ens på poslin. Sitetr dock här med min kopp Kavindra från Indiska och fler och fler blåa toner på mönster och poslin har i sommar hittat in på torpet. Nästa sommar vill jag servera nötterna till drinken på mitt fina fat som jag så gärna vinner!

  Hejja på med din fina butik!

  KRAM Caroline

  SvaraRadera
 40. Ett sådant fint fat skulle jag nog flytta runt efter behov.....ringarna som så många andra nämnt, småkakorna till 11-kaffet, oliverna till vinsmuttandet m.m. håller tummar o tår ;)

  SvaraRadera
 41. Attans vad trist att tävlingen var avslutad. :(

  SvaraRadera