onsdag 29 september 2010

Dagens matta

Jag har som bekant a thing för orientaliska mattor. Det gör inget om de är gamla och slitna, jag tycker om tanken att många fötter vandrat över dem innan de hamnar på våra trägolv. Även om en ny matta inte direkt stod högst upp på shoppinglistan så fick denna vackra tingest följa med mig hem från gårdagens loppisrunda. Handknuten ull i rött, blått och svart är skönt under bara fötter. Hade man kunnat bortse från att det låg en gul böteslapp på vindrutan när jag glad i hågen kom ut med mattan under armen hade den kunnat titulera sig dagens fynd, nu får den nöja sig med att vara prisvärd ;)

Just nu jobbar jag som besatt med att slipa skärvor till hängen. Saknar en liten detalj innan jag kan lägga ut dem i butiken, hoppas få tag i den snart. Två nya hängfat, ett i blått och ett blommigt, väntar på att fotograferas och läggas ut, så även två "vanliga" blåvita trevåningsfat. Hoppas hinna göra detta i morgon. Nu väntar en sen middag, och lite velande mellan fröken Berg och danska poliser innan den här dan också tar slut. Snart är det oktober!

7 kommentarer:

 1. Fantastiskt vacker! Hur gör du för att hitta så fina ting på loppisar! :)

  SvaraRadera
 2. Lisa: Att jag hittar många och vackra mattor tror jag beror på att Uttran ligger i Botkyrka kommun, här bor många människor med ursprung från mellanöstern. Dessutom har jag "loppisögon", jag har en förmåga att se fynden bland allt skräp ;)

  SvaraRadera
 3. Men oj vilken vacker matta! Bra köpt! //T

  SvaraRadera
 4. Följer med spänning dina nya fina ideer!

  De danska poliserna blev mitt val! Älskar danska serier av all de slag!

  :)

  SvaraRadera
 5. Vilka fynd du gör! Ursnygg där på plats!

  SvaraRadera
 6. Hej Ida!

  Jättefin matta! :) Visst är det en fin tanke att det har trampat många fötter på mattorna innan de hamnade på våra golv? :) Vi har haft turen att ärva ett gäng med sådana mattor från släktingar som flyttat, avlidit eller bara har rensat urhemma. Vi som bor i stort hus med stora golv har tacksam tagit emot och njutit av alla de vackra färgerna och hantverket. En persons skräp kan verkligen bli en annans skatt. :)

  Trevlig helg på dig!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. Aha, tack för det mattshoppingtipset! :)

  SvaraRadera