fredag 6 mars 2009

Textil


Karoline Lenehult gick ut från HDK 2006 och har formgivit mönsterkollektionen Nynna för Ljungbergs textiltryck. Hennes tanke med kollektionen är att designa tyger som tilltalar både barn och vuxna. Jag tilltalas av kombinationen färger och mönster och kan absolut tänka mig ett par kuddar i dessa tyger till sängen i Karlas rum.


Med fantasifulla mönster och ett formspråk som påminner om Josef Franks tillhör Sara Berner en av mina favoriter just nu. Hon är textil formgivare utexad från Konstfack 2003. Förutom tyger har hon även designat tapeter, presentpapper och kort för bla TheDybdahl. Yggdrasil och Mimers brunn är mönster inspirerade av fornnordisk mytologi, designade för Arvidssons Textil.Jag gillar designerduon Knits by the metres sätt att vidareutveckla textila tekniker i gamla beprövade material. Sjalen i stickat linne, Shawl, och den bubbliga ullpläden, Wobbling wool blanket, tillhör guldkornen i kollektionen från det nystartade företaget. Knits by the metre har precis fått utmärkelsen årets textil av Elle Interiör.

2 kommentarer:

  1. Snyggt plock! Jag håller med om ditt urval - intressanta formgivare med det lilla extra. Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Weronica: Kul att du gillade det! Jag älskar textilier och köper ofta tyger innan jag vet vad jag ska ha dem till, har bara så svårt att låta bli när jag ser något jag verkligen tycker om. Sedan kan de ligga flera år i en hylla och bara vara fina innan jag till slut bestämmer vad jag ska göra med dem. Trevlig helg till dig också!

    SvaraRadera