måndag 9 mars 2009

Grönt är skönt



n Simply green, kallar Danny Seo, expert på miljövänlig livsstil, sitt sätt att leva. Han försöker få folket "over there" att välja en grönare väg genom att erbjuda eko-produkter han tagit fram för olika återförsäljare. Däribland "Detox your home-kit", allt man behöver för att hålla hemmet rent utan kemikalier. Kul är att man även lagt krut på formgivningen av produkterna. n De kravmärkta produkterna från Saltå kvarn har bla Weronica bloggat om tidigare. Av erfarenhet tycker jag att deras produkter håller en hög kvalitet, dessutom är förpackningarna så snygga att de då och då får stå framme i köket. n Wettex naturals heter disktrasan som just nu finns i limited edition. När den gjort sitt lägger man den bara i komposten då den är 100% nedbrytbar- fiffigt värre!



Blev bjuden på dessa fantastiska kex när vi hälsade på svärmodern i helgen. Nyttiga som tusan au natural, ännu godare med ett lager cream cheese på. Jag hade tappat bort receptet när jag kom hem, men improviserade så här:
n n n
Svärmors kex
4 dl krossade linfrön
1,5 vita sesamfrön
1,5 dl svarta sesamfrön
3 dl solroskärnor
3 dl pumpakärnor
lite salt
n n n
Blanda alla frön och täck med vatten i en bunke. Låt stå och dra i minst 4 h. Bred ut "smeten" på bakplåtspapper (två plåtar). Strö flingsalt över. Grädda i 175 grader 15 min, sänk temperaturen till 100 grader och grädda ytterligare ca 2 h. Bryt i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar