fredag 27 mars 2009

Feelin' blue

Säg blått och jag tänker på sommaren. Blå himmel, blått hav, blå ögon i solbrunt ansikte. Enligt Sköna hem är nu blå toner ihop med grafiskt tydliga mönster på gång. Asiatisk textilkonst och 1970-talets batikmönster plockas upp och förfinas.
mmm
Dukar gör jag gärna med blåvita loppisfynd. Här Frisco för Rörstrand formgiven av Marianne Westman, nu även aktuell med nylanceringen av Mon Amie. Ugnsfat och smörask Koka Blå av Herta Bengtsson. Blåvita porslinsklot från MIO. något sätt lyckas jag alltid återvända till butiken på Strandvägen. Elefanttyg av Estrid Ericson och La Plata av Mr Frank. Apropå batik, Kazuyo Nomura har designat en färdigklippt metervara för Ikeas PS-kollektion som heter just PS Batik. Finaste sommarkjolen kommer från Odd Molly och passar bra till bruna ben. Måste ha minst ett par nya flipflop per år. Dessa är härligt blå och kommer från H&M.

Blåvit inspiration från Sköna hem.

4 kommentarer:

 1. Blått och vitt är aldrig fel. Gillar det iofs bäst i klädväg.

  Jag gillar din blogg jättemkt. Är nyfiken på fler bilder från ert fin-fina hus.

  /Karin L (Maries kompis/granne)

  SvaraRadera
 2. Karin: Jag blir så himla glad när jag får höra att någon gillar min blogg! Tack! Fler bilder på huset kommer, just nu ser det ut som skrutt här! Mulet väder + leksaker, smutsiga strumpor och dammråttor på golven = dåliga bilder. /Ida

  SvaraRadera
 3. När jag var liten fick jag varje födelsedag en kaffekopp eller en assiett eller en mattallrik av den blå-vita servisen Musselmalet från Royal Copenhagen. Inte så kul då men idag är jag lycklig när jag dukar med det vackra porslinet! Fint collage, blått och vitt är alltid fint tycker jag. Trevlig fortsättning på helgen!

  SvaraRadera
 4. Anna E: Lyckliga dig som har Musselmalet, den är verkligen vacker! Jag fick dessert- och kaffeskedar i silver varje födelsedag. Desserskedarna använder vi ofta, jättekul att duka med. Kaffeskedarna däremot har man inte allt för stor nytta av, försöker hitta nya användningsområden för dem, tex i flingsaltskålen, strösockerskålen, ja sen kom jag inte på något mer.Tips mottages gärna :) Våra barn får dessertskedar dom också. Som sagt, inte så roligt när man är liten, desto roligare när man blir stor! Trevlig helg du också! /Ida

  SvaraRadera