tisdag 3 mars 2009

Muthärva

Jag är fast i en muthärva som jag inte riktigt vet hur jag ska komma ur. Det började med att Karla i sann treårsanda inte tyckte att hon behövde städa undan sina leksaker efter sig när hon lekt klart. "Det kan du göra mamma" var svaret man fick när man bad henne plocka undan, vilket höll på att driva den stackars mamman till vansinne. När hon sedan skulle gå och lägga sig var det dags för nästa kontrovers; "jag är törstig, pyamasen är knölig, kudden är varm, jag vill sova i er säng osv". Några timmar efter läggdags brukade både mor och dotter somna av pur utmattning i den stora sängen. "This is not acceptable" som supernanny Jo Frost skulle ha sagt.

Lösningen blev att treåringen är en riktig vinnarskalle. Tävlingsregler: en guldstjärna för varje kväll hon somnar i sin egen säng utan att tjorva, en blå prick varje gång hon städar undan sina leksaker utan gnöl. När man samlat ihop tre stycken av en sort får man en överraskning. Tur att ett par klistermärken eller en glittrig blyertspenna kan vara värt att kämpa för. Nu börjar det dock bli dags att ändra tävlingsreglerna och göra tävlingen svårare, eller hoppas på att Karla glömmer bort tävlingen men fortsätter att sköta sig.



Bild lånad från http://www.wchstv.com/abc/supernanny/jofrost.shtml

1 kommentar:

  1. Självklart måste ribban höjas nu - så gör man ju i alla tävlingar. Förslag: Nu gäller det att samla fem guldstjärnor eller blå prickar innan överraskningen kommer./Karlas mormor

    SvaraRadera