onsdag 11 mars 2009

Glasveranda
Efter att ha bott i huset knappt ett år anlitade vi en arkitekt för att få hjälp med framför allt en trapp upp till vindsplanet, men även tips på hur vi skulle kunna utnyttja kvadratmetrarna på bästa sätt. De färdiga ritningarna resulterade inte bara i en ny trapp och ny planlösning på andra våningen, utan även i en nybyggd glasveranda på entréplan. Måste erkänna att jag var lite skeptisk till just den typen av utbyggnad till en början, men med facit i hand kunde det inte bli bättre. Det känns som om verandan alltid har funnits där, dessutom gör den att hela nedervåningen känns ljusare och öppnare. Äta middag eller helgfrukost i detta rum är i sig en njutning. Man kan sitta och titta på när småfåglarna pickar i talgbollarna strax utanför, eller hur solen glittrar i snön borta vid sjön. Jag kan bara tänka mig hur vackert det kommer att vara när våra fruktträd blommar senare i vår. I sommar när det blir varmt och skönt, och det blir dags för stora kalas kan man bara fortsätta att duka på altanen vid sidan av verandan. Öppnar man fönstren åt det hållet blir det ett enda stort rum. Känns härligt att tänka på äppelblom och altanfester just idag när snön har bäddat in trädgården i ett tjockt fluff, och bilen fick skottas fram i morse.1. Elementskydden i glasverandan måste vara enkla och smälta in så bra som möjligt. Jag har tänkt mig något sånt här. 2. Mina blåvita fat som jag fyndat på loppis blir fina under blomkrukorna på fönsterbänken. 3. Vi har svårt att bestämma oss för vilka tapeter vi ska välja. Det är inte en särskilt stor yta det handlar om, det är en vägg med en dubbeldörr, dessutom ska det bli någon slags bröstpanel i nederkant. Jag älskar mönstrade tapeter, men vill inte att tapeten ska konkurrera med Frank på fondväggen precis utanför verandan, och stolsitsarna vid bordet. Tycker om denna från Duro. Bilden gör tapeten inte riktigt rättvisa, men mönstret är tryckt vitt på vitt med de mönstrade partierna blankare än bakgrunden.

2 kommentarer:

  1. Vilken vacker veranda! Vi har en integrerad utbyggnad med huset, så det blir inte den riktiga verandakänslan. Jag för upp din blogg på min länklista. Jag gillar vad jag ser här!

    SvaraRadera