onsdag 18 mars 2009

Akvarell


Onsdag som i akvarellkurs. Idag lät jag mig inspireras av den alldeles fantastiske akvarellmålaren Lars Lerin. Hade med mig boken "Boningar" från 2005 som är full av bilder på bostäder; gamla hus, nya hus, radhus, herrgårdar, interiörer och exteriörer. Längst ned på varje sida citeras texter ur bostadsannonser. Är man husknarkare som jag, är denna bok frosseri i bild och text. Rekommenderas! Vill man se akvarellerna live kan man bege sig till Laxholmen i sommar där konstnären har en mer eller mindre permanent utställning. Vi kommer att stanna till där på vår obligatoriska Västkustentripp i sommar.
mm
PS. Ja, jag har låångt kvar innan jag målar som Lerin. DS

3 kommentarer:

 1. Hej,
  Jag är en av alla de nya som hittade hit via Weronica, och jag vill passa på att säga att du har en fantastiskt fin blogg. Museet i Laxholmen är absolut värt ett besök, och jag måste nämna också att ett av de bästa impulsköpen jag gjort i hela mitt liv var en Lerin-tavla ut just den serien du skriver om! Det var en liten utställning på ett ställe utanför Sunne, och jag hade just fått tillbaka några tusenlappar på skatten eller vad det var, men jag slog i alla fall till fast jag bara skulle stanna och köpa glass. Det kommer jag aldrig att ångra, i synnerhet som priserna sedan dess mer än tiodubblats och det nu skulle vara en fysisk omöjlighet. I alla fall för mig :) Hälsningar
  Sofia i Paraguay

  SvaraRadera
 2. Hej I!

  Jag kom hit via Weronica, men jag känner igen dig!!!
  Jag noterade nämligen dina stolar med Franktyg och jag känner igen just dem sedan ert förra hus var på Hemnet. Du är ju kompis med min granne M (mamma till O och K). Och jag vet ju då mkt väl att ni köpt det finfina huset.
  Gaaah, vilken liten värld detta är!!
  Kram!!

  /Karin

  SvaraRadera
 3. Sofia: Lyckliga dig som har en Lerin-tavla i din ägo! Jag får nöja mig med att bläddra i hans böcker och kanske hoppas på att få ärva en nån gång ;)
  Karin: Ja du, världen är allt bra liten ibland! Skrattade gott åt att du kommer ihåg våra stolar från objektsbeskrivningen av vårt förra hus, snacka om bra minne! Kram

  SvaraRadera