söndag 15 mars 2009

Tapetsera mera!
Ta da! Efter att tapetrullarna har legat bortglömda i källaren i flera månader sitter de nu som en smäck på väggen i trappen upp till vinden. Amour Plantarum heter tapeten av Hanna Werning som ingår i Boråstapeters Linnékollektion. Jag tycker om de enkla men ändå detaljerade skisserna av blommor och blad som även finns med svart bakgrund.
ccc
Lite om vindstrappan. När vi flyttade in var vindsvåningen redan inredd med två små rum och en toalett. Enda kruxet var att man var tvungen att klättra upp på en stege genom ett hål i taket för att komma upp. Inte helt optimalt med tanke på att vi hade tänkt ha barnrum där uppe. Det räckte att jag hittade Karla, då ett och ett halvt år, halvvägs upp på stegen en gång för att vi skulle ta tag i trapprojektet. Efter konsultation av en arkitekt hittade vi en snickare som ritade och byggde vindstrappan i samma stil som den stora trappen mellan första och andra våningen (det blir lite förvirrande med alla våningsplan, vi har fyra stycken).
vvv
Jag hade tänkt att husesynen skulle ske våningsvis men jag kunde inte låta bli att visa detta. Jag ska försöka fixa en ritning så man lättare kan navigera mellan olika rum och våningsplan.
mmm
lll
mmm

Jag gillar verkligen Hanna Wernings fantasi och detaljrikedom när det gäller mönsterkomposition. Mönstret till vänster, Blue shell honey, påminner mig om Marockanskt kakel, medan jag associerar till glaset i ett kyrkfönster när jag ser mönstret till höger, Peacock Oak. Oponax heter kortkollektionen för Lagom där dessa mönster ingår.

3 kommentarer:

 1. Imponerande - vad ni har varit duktiga! Tapeten är verkligen underbart vacker. Den skulle gärna få finnas hos oss också. /mamma

  SvaraRadera
 2. Hmmm..intressant. JAg har oxå vart inne på att tapetsera väggen sådär i trappan till övervåningen. Men har tvekat då jag undrar hur svårt det är?? Särskilt med mönsterpassning o antal våder man behöver då det blir en himla lång våd på ena sidan... Det ser dock ut som att resultatet kan bli klockrent :)

  Fin blogg btw. :)

  SvaraRadera
 3. Mönsterpassningen och beräkningen av antal våder som behövs är inte särskilt svårt. Det som är lite trixigt är att skära till de oregelbundna tapetvåderna. Vi valde att göra det på plats, alltså vi klistrade dit en rak våd och skar längs listen. Låter krångligare än det är!

  SvaraRadera