tisdag 3 mars 2009

Hall
Vi fortsätter rundvandringen i vårt hus med hallen. En liten tambur öppnar upp sig i en stor öppen hall som övergår i vardagsrum. Golvet är det enda som vi gjort något åt här sedan vi flyttade in. Efter att ha slagit ihop golvbrädorna och skarvat med nya (de gamla golvspringorna var alltför inbjudande att stoppa ner russin och puffat ris i), slipades hela golvet och behandlades med pigmenterad vaxolja. Ytan är matt och mjuk som sammet och underbar mot bara fötter (kanske inte under vinterhalvåret). Kvar är hondans massa målararbete, i hallen och i resten av huset, men det är väl bara till att ta en list då och då. Tanken är att alla väggar, dörrar och lister ska bli vita och fina. Dörrarna ska även få nya trycken.För att spara på golvet innanför ytterdörren ska vi lägga in svart skiffer. Det är något visst med riktiga stenplattor, vi lade in skiffer framför vedspisen i köket och det blev så vackert! Inspirationsbilden på den platsbygda garderoben sparade jag ner för ett tag sedan, tyvärr kommer jag inte ihåg varifrån den kommer (om någon känner igen den får ni gärna meddela mig så att jag kan länka till sidan). Jag hoppas iallafall att vår garderob blir lika fin som den på bilden.
ddd
Uppdatering: Kajsa känner igen bilden och säger att den kommer från Allt i hemmet, något nummer från i höstas.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Vilken fantastisk blogg du har: vackra bilder och inspirerande inredning, jag blir så glad! Jag hittade hit via En mammas dag. Veronica.

    Bilden på den platsbyggda garderoben känner jag igen, den ligger i min inspirationspärm inför ombyggnaden av vår egen hall här i 50-talsradhuset. Den kommer från Allt i hemmet, gissningsvis något nummer från i höstas.

    SvaraRadera
  2. Kajsa: Tack för fina ord, jag blir både glad och stolt! Och tack för att du hjälpt mig att lokalisera hallbilden, ska genast skriva dit källan. /Ida

    SvaraRadera