måndag 28 mars 2011

Hejdå vinter

Jag tänker inte orda så mycket om vår föregående vecka i fjällen, men jag kan sammanfatta den med två streptokockinfektioner, en vuxenfeber, en till två-åring varm som en ugn och en jäkla massa Ipren och Panodil. Några pulkaåk och en och annan våffla hanns också med ;) Med den fjällsemestern har jag och Karla bestämt att vi säger hejdå till vintern idag. Nu har vi fått nog. Ge oss påskliljor och krokus, utomhusfika och barn som cyklar fram och tillbaka på gatan. Mamma, kan man säga att det är vår nu? undrar K. Ja, ett som är säkert, trots att snön singlade ner i går kväll, är att den är på god väg.


I dag känner jag för grönt i olika nyanser. Grejer jag gillar på vardagsrumsbordet;

* Ljusgrön vas/ljuskopp i pressglas från Ulriksdals trädgård. * Finaste vinsten som låg i brevlådan när jag kom hem, Ulrika Hydman-glaset Mine i limegrönt som jag vann inne hos Helena. Tackar! * Äpplen i fruktskål från Alessi. * Det finns pippisar och så finns det ugglor. Pärluggla, Kattuggla, Slaguggla rabblar Flora när hon bläddrar i fågelboken som flickorna fick av mormor och morfar i vintras. Fågelsång, 150 svenska fåglar och deras läten är en utmärkt present till både stora och små. Trycker man på en knapp får man höra hur fågeln man tittar på låter också! Boken är skriven av Jan Pedersen och Lars Svensson och kommer från bokförlaget Max Ström. * Jag fortsätter bläddra i Trädgårdsliv och låter mig inspireras. Eftersom vår Ärta väntas komma mitt i semestern så blir det nog mest hemmaliv i sommar. Kanske finns det hopp om att förverkliga några trädgårdsprojekt i år. * Ljusgrön bubblig ljuskopp från In och finn och pyttefatet Billy från Crème de la Crème.


I temanumret Amelia Vår som finns ute i butiken nu så gästspelar snyggingen Franco i familjen Österlin-Blixts kök. Tack till Pernilla/Dona produktion som har stylat hemmahos-reportaget!

Pst. Idag är jag och Blogger inte vänner alls! Grr, vad irriterande när det är Blogger, och inte jag, som bestämmer hurvida det ska vara ett nytt stycke eller ej. Ni får ha överseende med att texten till det här inlägget ser lite muppig ut ;)

2 kommentarer:

  1. Usch en massa baciller på semestern, nä det är bara att gå vidare och inte vara bitter. Solen skiner det ska vi vara glada för. 8-) LiseLotte

    SvaraRadera
  2. Åh, här är jag ute på den kortaste av surfingrundor, men jag tänkte att ni nog hade kommit hem nu... och då var jag så klart bara tvungen att kolla att glaset verkar trivas. Dum undran! Här trivs mine-glaset såklart likt ett grönt äpple i en Alessiskål! Så många fina gröna vänner du visar upp, gillar, såklart, berså-fatet bäst!
    /helena

    SvaraRadera