tisdag 15 mars 2011

Tisdagstema* Bokhyllor/byråer


Jag älskar bokhyllor, ja jag kanske ska tillägga att jag älskar böcker. Välfyllda bokhyllor tillför något hemtrevligt till ett rum, man kan liksom få ett hum om vilka människor som bor i huset genom att titta på vilka böcker de har (förutom hos oss då vars boksamling ger ett något schizofrent intryck ;) Till min stora sorg är avsaknaden av just bokhyllor i stort sett total i Villa Tallås. Planer på platsbyggda hyllor finns både i sovrum och TV-rum, men har lagts på is. Jag har en känsla av att det kommer att dröja ett bra tag innan de blir verklighet.
vvv
Det enda man på något vis skulle kunna likna vid en bokhylla är vårt hål i väggen. Ett hål som sitter mitt i vår allt annat än vackra garderobsvägg tillverkad av spånplattor. På tjocktelevisionens tid var detta ett hål att ställa tv:n i, nu härbergerar det fyra lager böcker, både på höjden och på djupet. Lite jobbigt när man letar efter en bok som råkar ligga i det innersta lagret... Resten av böckerna ligger fortfarande ouppackade i kartonger på vinden i väntan på den perfekta bokhyllan.

Fler bokhyllor och en och annan byrå hittar ni hos Fabriken.

8 kommentarer:

 1. Jag har massor av pocketböcker som jag skulle vilja ha i en pockethylla.
  Har för mig att det ska finnas på designtorget.

  Det ser i alla fall trevligt ut med detta hål, känner igen många titlar. Jag avverkar många böcker medans jag pendlar till jobbet. Ett bra sätt tycker jag att ta vara på den annars bortkastade tiden ;)

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar idé med ett hål i väggen!
  Ha en fortsatt bra tisdag.
  Kramen.

  SvaraRadera
 3. Superläckert med detta färgglada virrvarr av böcker! Ha en fortsatt fin tisdag :) //Petronella

  SvaraRadera
 4. Det bästa med böcker är att det nästan inte kan se rörigt och stökigt ut. Till och med högar på golvet skapar den där hemtrevliga känslan som du beskriver! Ditt hål i väggen med böcker var superfint! Blir som en färggrann tavla!

  //Victoria

  SvaraRadera
 5. Hej Ida, så glad jag blev idag när jag insåg att det var jag som var den där gamla vännen som fick den fantastiska väskan. Tack.
  Tänkte på dig häromdagen, mötte en tjej som luktade din partyparfym som du hade på den där tiden då vi var på Tures ; ) titt som tätt. Det lär ju dröja ett tag innan vi lär hänga där igen men en fika kanske vi kan ta någon dag? Kram Marie

  SvaraRadera
 6. Liselotte: Jag gillar också att läsa på tåget, sträckan stan-Uttran går på ett nafs då :)

  Carina: Ja det är inte så dumt med ett hål i väggen ;) Även om det är opraktiskt att stapla böcker på djupet också så kan man inte säga annat än att hålet sväljer mycket!

  Petronella & Victoria: Jag gillar också virrvarret av böcker, sortera efter färg är inget för mig ;)

  Marie: Vad roligt att du blev glad. Här om dagen städade jag i badrummet och hittade partyparfymen du tänker på, tankarna gick precis som hos dig till Tures och Sturecompagniet! Det var tider det.... Jag tycker att vi bestämmer att så fort det blir varmt nog att sitta ute så bänkar vi oss på Tures uteservering, jag kan ju alltid dricka saft ;) Kram!

  SvaraRadera
 7. Rolig förvaringsyta! De ser så fräscha ut dina "pocketar", är de månne olästa? :) Skämt åsido, ofta får ju just pocketböckerna hänga med en del, upp och ner i väskor, där på bussen eller tåget eller kanske i bilen (när någon annan är snäll och kör:). Då kan det vara skönt att gömma dem lite grann, sedan när de kommer hem igen. I en gammal resväska har jag några oumbärliga ex, som känns för tråkiga att ha på display, men "omöjliga" att slänga.

  Dina är fina där de är... i hålet!
  :)
  /helena

  SvaraRadera
 8. Din bokhylla är så fin!

  Vår hälsningar

  Mari

  SvaraRadera