onsdag 16 februari 2011

Ärtan

Lilla Ärtan! Att en tvåbarnsmamma och utbildad sjuksköterska kan förväxla sviterna efter ätandet av en flottig salami i Barcelona, eller en släng av vinterkräksjuka när jag kom hem igen, med en liten ärta i magen låter ju ganska osannolikt. Nästan lite korkat. Men så var det faktiskt. Det fanns liksom inte på kartan att vi skulle bli en trebarnsfamilj, i alla fall inte nu. Några dagar före julafton började det sjunka in, om inte annat för att jag inte lyckades knäppa mina jeans längre.
mm
Sedan har några månader av obeskrivlig trötthet följt. I takt med att ljuset återvänder blir jag lite piggare för varje dag. Och stoltare. Som en kompis till mig sa för några veckor sedan; Det är coolt med tre barn! Och banne mig, det är coolt!
mm
Nu gäller det bara att vänja sig vid nästa faktum - att jag, flickmamman ska bli pojkmamma :)

31 kommentarer:

 1. Så roligt! All lycka!

  SvaraRadera
 2. GrAtTis Ida!!!
  Tre barn är COOLT. Kul!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Grattis!
  Visst är det coolt! Är ju själv trebarnsmamma - och nu när de börjar bli stora ångrar jag minsannn att inte barnaskaran blev större...

  SvaraRadera
 4. Så jätteroligt! Gratulerar!

  SvaraRadera
 5. Åh jag ryser! Vad roligt! Grattis!
  Nästan lite nervöst att få en kille när man är så van vid tjejer. Roligt :-)

  KRAM

  SvaraRadera
 6. Grattis!Va coolt.. Var själv en nöjd mamma till två fina tonårsgrabbar när "min solsting" på Öland för snart tre år sedan visade sig vara en ärta i form av en härlig liten tjej;) Det tog ett tag att smälta men en helt fantastisk resa har det varit, jag njuter av varje sekund..

  SvaraRadera
 7. Vad kul! Grattis! Pojkar är himla kul de med ;-)

  SvaraRadera
 8. Grattis, så roligt!! Fatet i förra inlägget är så fint!!!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 9. Coolt! För mig var det tvärtom. 3:an var första flickan. Det är så underbart att ha både flicka och pojkar. Hoppas att du också kommer att tycka det. Grattis!!

  SvaraRadera
 10. Ett jättestor grattis!! Så roligt! Hoppas att du får må bra och njuta.

  Kram Maria

  SvaraRadera
 11. Åhhh så kul jag har en av varje det är kul med pojkar med : ) Hälsningar Sofia

  SvaraRadera
 12. STORT grattis till er alla! För oss är trean en enorm lycka, han är så underbar! Lycka till med allt! Kram Åsa Norgren, Karlas fd fröken

  SvaraRadera
 13. Det var roligt att läsa!!!
  STORT GRATTIS IDA!

  SvaraRadera
 14. Helt underbart! Och coolt absolut! Och helt otroligt kuuul kan jag tänka mig :) Grattis!

  SvaraRadera
 15. FANTASTISKT!!! Känner igen det där förnekandet mer än väl ;) Nar mina vänner varit tidigt gravida har jag sett alla tecken före alla andra men när det gällde mig själv var jag blind.

  Tre barn är guld. Kram/Anna (Juniform)

  SvaraRadera
 16. Stort grattis till Ärtan!! :)
  Kram Linda

  SvaraRadera
 17. Grattis och tack för att du delar med dig av livet på din blogg - hittade hit för ca 1½ år sedan via Weronica på "En mammas dag".

  Lycka till med ärtan-pärtan!

  /Anna

  SvaraRadera
 18. Åh, ärtor som är ett så gott tillbehör... :)

  Tillökning i FiU -igen- , men denna gången är det inte "bara" en katt.

  Stort GRATTIS! och cool var ordet!

  /helena

  SvaraRadera
 19. Åh, vad mysigt! Jag har följt din blogg ett tag och gillar den verkligen jättemycket, ska bli extra roligt att följa nu när ni väntar tillökning.
  Ska själv ha barn, beräknat nu på lördag!

  /Frida

  SvaraRadera
 20. Wow, grattis till tillökningen i familjen!

  SvaraRadera
 21. Underbara nyheter! Vilken lycka att få uppleva det största vardagsmiraklet ytterligare en gång. Ett stort grattis till hela familjen! :)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 22. Men så härligt! Tre ÄR fantastiskt. Grattis!

  SvaraRadera
 23. Åh! Grattis. Tre barn är bortom coolt.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 24. Åh vad jag har missat här då! Grattis grattis grattis!!! Man kanske skulle ha tre ändå ;-)

  SvaraRadera
 25. Sitter i Thailand och slolaser mina favvobloggar...maste bara saga ETT STORT GRATTIS!!! Vi skaffade ocksa en trea och det ar saklart supermysigt, haftigt och alldeles alldeles underbart. Kul att det blir en pojke! Vilken bortskamd liten plutt han kommer att bli! Vilken lycka!
  Na, nu skall vi visst snorkla lite till...

  SvaraRadera