måndag 7 mars 2011

Fyrtal; Första måndagen i mars

Tvättmaskinerna går varma denna första måndagen i mars. Det smartaste kanske vore att tvätta ett par maskiner varje dag, men det är ju så tråkigt...I stället väntar jag tills tvättstugan är överhopad med smutstvätt och barnen får ha udda strumpor på sig till dagis. Sedan kör jag en nio-tio maskiner tills man kan skönja botten på tvättkorgarna. Frågan är om det är roligare att tvätta på det viset, förmodligen inte ;)

* Just nu tycker jag inte om att se mig i spegeln. Jag har inte klippt mig sedan i julas, håret ligger slickat runt mitt gråbleka ansikte, och i hårbotten syns en råttfärgad utväxt. Så fort möss-säsongen är över är det jag som går till frisören och klipper av mig allt. Så gott som i alla fall. Jag vill ha en September-frilla! ( eller Södermalmskotlett som min syster upplyste mig om att det heter :)
* En cerise, en grön och en blå är snart färdiga att visas. Även en gul är på gång. Crème de la Crèmes trasmattekuddar med sidenpasspoaler och sammetsbaksida är färgglada vårnyheter för soffan.
* Och så var det det här med Hortensior. Jag har tidigare stolt visat upp min treåring. För några veckor sedan köpte jag ett vitgrönt nytillskott som jag ställde i glasverandan. Sedan stände jag dörren och tänkte inte mer på det. Nästa morgon visade termometern på minus tjugotvå grader, och blommorna i verandan såg allt annat än levadnde ut. Under natten hade en säkring gått, så det var minusgrader även inomhus. Jag slängde mina Mårbackor, men nöjde mig med att klippa ner Hortensian. Här om dagen upptäckte jag gröna små knoppar på de till synes döda grenarna - skam den som ger sig!
* I morse läste jag ut Shantaram av Gregory David Roberts. Från att knappt ha läst något det senaste året har jag tillbringat varje ledig stund med näsan i den tjocka boken. Vid frukosten, på bussen, medans barnen badar och tills jag somnar på kvällen. Shantaram är ett riktigt läsäventyr som baseras på författarens egenupplevda upplevelser i Bombay, efter en rymning från ett australiensiskt fängelse - rekommenderas varmt. I kväll ska jag börja på Skära för sten skriven av Abraham Vergese, född i Etiopien men idag bosatt i USA. Även romanen utspelar sig i Etiopien såväl som i USA.

7 kommentarer:

 1. Låter härligt med tvätten där..
  För övrigt tycker jag att kotlettfrisyren är grym, do it!
  Kram Frida

  SvaraRadera
 2. Har du fått min adress på mejlen??? Väntar fortfarande på mitt pris:)
  Christina i Kolmården

  SvaraRadera
 3. Gillar dina fyrtal! Detta känns lite extra färgsprakande, med rödknallig nyans på kudden. Trasmattekudde, det är en så smart och snygg idé! Trist med dina växter, ja det värsta med sådana här vintrar är kanske inte kylan i sig, utan växlingarna, man vet aldrig när det slår om & fort går det.
  Ha en fortsatt bra tisdag!
  /helena

  ps. En liten länk från mig till dig idag, hoppas att det går bra... Kika gärna in.

  SvaraRadera
 4. Shantaram är verkligen ett läsäventyr! Jag läste den innan vi skulle till Indien över jul och nyår 2009 och när vi åkte taxi genom Bombay så såg jag historien igen genom taxifönstret. Kändes det som i alla fall.

  SvaraRadera
 5. Frida: När det gäller tvätten så går tvättmaskinerna fortfarande varma...Kotletten sitter snart som en smäck på mitt huvud :)

  Christina: Jag har mailat dig!

  Helena: Roligt att du gillar fyrtalen, det var ju ett tag sedan sist! Trasmattekuddarna blir fina, men ack så självkritisk jag är - det är inte lätt att få det perfekt. Ja, tråkigt med pelargonerna, men roligt att Hortensian verkar ha klarat sig :)Jag håller tummarna för vinst hos dig!

  Britta: Jag kan tänka mig att det kändes som om du åkte taxi genom storyn! Själv har jag inte varit i Bombay, men väl i Goa :)

  SvaraRadera
 6. Hej min underbara inspiriatör!

  Ibland känns det som om all vetenskap knäcker min kreativitet fullständigt. Hoppas att jag får möjlighet att lätta upp den med lite roliga sidoprojekt längre fram. I väntan på den dagen är det du och Elle interiör som piggar upp mig.

  Har du köpt dig en overlockmaskin? Om inte, just do it. Du kommer att älska den och den kommer garanterat att underlätta dina projekt. Som jag har tolkat din stil tror jag dessutom att du skulle gilla att låta overlocksömmen vara synlig lite här och där. Den är inte bara snabb utan även snygg.

  Trasmatta med sidenpasspoal, grym kombo! Men jag förstår verkligen om du fått kämpa med de sömmarna.

  Jag har precis läst ut Igelkottens elegans. Underbar bok! Du skulle älska den! (tror jag)

  Ta hand om dig och bebisen!

  /Camilla (dina föräldrars granne)

  SvaraRadera
 7. Camilla: Tack för din otroligt peppiga kommentar! Jag blir så glad att jag kan inspirera!

  Overlockmaskin vet jag knappt vad det är. Jag hävdar fortfarande att jag inte är någon sömmerska och sliter mitt hår framför min vanliga maskin, och industrisymaskinen jag köpte för några veckor sedan :)

  Jag ska ta tag i trasmattekuddarna snart igen. De blir verkligen fina (dock lite snea och vinda)

  När jag skulle börja på min nya bok efter Shantaram upptäckte jag att den var nästan lika tjock. Jag bestämde mig för att ta en kortare bok istället, och började på Igelkottens elegans. Nu har jag läst lite drygt hälften, and I love it!

  Jag klappar magen varje dag och försöker att inte gå loss på snasket som jag är sugen på 24/7 :)

  Kram

  SvaraRadera