fredag 11 mars 2011

Fredag

Festfredag. Fab Friday. Eller kanske sjukfredag. Peppar peppar så har vi klarat oss ganska bra från dagisbaciller och annat sedan jul, men igår kväll slog de till igen. Floris snoris är febrig och hostar som bara den. Det hindrar henne dock inte från att i ett obevakat ögonblick dra fram en stol till skafferiet och hälla ut ett nyöppnat paket russin på golvet. Inte heller från att leta reda på Karlas slalompjäxor för att sedan släppa loss i en pjäxdans på vardagsrumsgolvet.
nn
Karla stannar hemma idag hon med. Jag lovar att vara snäll och hjälpa till att ta hand om Flora, och förresten är jag alldeles för trött för att gå till dagis, övertygade hon pappan i morse när han ville stressa på henne kläderna. Så nu har vi inte bara sjukfredag, utan även tjejfredag. Pappan har dragit till les Alps för att åka skidor i några dagar. Känns så där då jag som älskar att swosha ner från bergen inte får följa med (jobbresa), men med tanke på de proportioner min kropp börjar ta kanske det är lika bra att jag låter bli. I och för sig är bakdelen snart lika stor som magen, så jag skulle i alla fall inte bli framtung ;)
mmm

jjjj
Med tanke på att statusen i Familjen i Uttran är lite sisådär, och att jag är tröttare än trött efter ett par nätter med en vaken, hostig Flora som inte vill sova utan spela råttaspelet när klockan är 03.30 (råttfällespelet har dock fått vänta till dagtid :) har den där storhandlingen inför helgen inte blivit av. I går bestämde jag mig för att helt enkelt låta bli att dra med två gnälliga ungar till den stora matäffären utan satte mig istället vid datorn och klickade mig igenom inköpslistan. I förmiddags klockan tio ringde det på dörren, där stod fyra stora papperskassar med mat, en låda med sju kilo frukt och en stor toapappersbal. Kanske inget jag kommer att göra varje vecka, men oj vilken befrielse att slippa den vanliga handlingen just idag.
bb

En prinsessa från min femårsprinsessa. Medans Flora sover middag får jag och Karla kvalitetspysseltid, mysigt så in i vassen!
ll


mm
I går snodde jag ihop en väska i segelduk, med Ikeatygfoder och axelrem i läder. Som alltid hotar självkritiken kreativiteten, och jag önskar att jag hade ett par flinka sömmerskor som förverkligar mina idéer. Precis som fallet med trasmattekuddarna. Jag vänder och vrider, sprättar och ändrar, men är ändå inte riktigt nöjd. Jag ska sy klart de jag börjat med, och kanske någon tantpälskudde med, men sedan återgår jag till mina kära fat som jag efter snart ett och ett halvt år behärskar utan problem. Eventuellt har jag en ny återförsäljare på gång, jag håller tummarna!
bb
Väskan, den skickar jag till en gammal vän som jag träffar alldeles för sällan. Hoppas att hon blir glad!
bb
En alldeles fantastisk fredag önskar jag er alla, vare sig den är en festfredag eller en sjukfredag!

5 kommentarer:

 1. Men åh, dina sydda saker är ju jättefina!!

  SvaraRadera
 2. Den ser ju jättefin ut, väskan! Ta du och släng bort den där Jante på axeln och sy dina alster och var stolt! Dina små börsar som jag hade äran att vinna är alldeles underbara!

  Kraam Lotten

  SvaraRadera
 3. Lite sent på dygnet, som ofta när jag surfar, och lite försent för att önska dig trevlig helg, men en trevlig söndag, kan jag väl i alla fall få önska! Kreativiteten verkar ärvas i rakt nedstigande led. :)
  /helena

  SvaraRadera
 4. Superläckert! Min syster som går designutb med inriktning på hållbar utveckling i växsjö har faktiskt jobbat en del med seglarduk och sydde mig en väska i julklapp. Jag tycker det är urläckert, skulle gärna se fler experient från dig med sånna material, helrätt! :D

  SvaraRadera
 5. Härligt med påskliljor. Köpte mig några idag jag också!

  SvaraRadera