tisdag 22 mars 2011

Pannkaka

Det var nära att hela den här fjällresan bara blev pannkaka. I fredags hade Flora drygt fyrtio graders feber och klagade på buksmärtor, vilket resulterade i fredagsmys på akuten med isglass och bolibompa i väntrummet. Streptokocker blev domen, vilket under omständigheterna kanske inte var så farligt, hon hade piggat på sig redan vid ankomsten till stugan i söndags kväll. Värre var att Karla vaknade några timmar senare med en temperatur på trettionio och sex. Tur att det fanns en fjälldoktor här. Och dessutom en snäll sådan. I morgon hoppas vi att alla är pigga och krya, att solen skiner tar jag för givet ;)

Appropå pannkaka så åt vi en barnsligt god fläskpannkaka till middag i kväll (igen). Smeten funkar till en stor långpanna eller till en hiskeligt massa tunnpannkakor.

5 dl mjöl
lite salt
1,2 l mjölk
8 ägg
2 pkt bacon

Blanda mjöl med salt och hälften av mjölken, Vispa till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Grädda i 225 grader tills pannkakan är klar!

3 kommentarer:

 1. Men vilken otur ni har!!!

  Hoppas nu att ni får vara friska och kan njuta av den stärkande fjäll luften!

  Hälsa resten av gänget och var rädd om era magar stora som små.

  Skridskänkan C

  SvaraRadera
 2. Era stackare! Visst är det härligt att vara i fjällen men när barnen är sjuka brukar det vara mest praktiskt att vara hemma. Hoppas nu ni får några dagar friska!

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Hoppas ni får hålla er krya fortsättningsvis, inte roligt när de små blir sjuka. Med hopp om en fin semester!

  SvaraRadera