tisdag 8 mars 2011

Tisdagstema 10* Golv

Golven i Villa Tallås har legat där i nästan hundra år, nittioåtta för att vara exakt. Precis som med våra gamla mattor tycker jag om känslan och vetskapen om alla fötter som trampat där. Golvet på entréplan var gulnat furugolv med gigantiska springor när vi flyttade in. Innan då ett-och-ett-halvt-åriga Karla hade täppt till alla springor med russin och puffat ris knackades golvet ihop och skarvades med ett par brädor. I vårt förra hus hade vi vitsåpade trägolv. Efter flytten var jag på det klara med att vi skulle ha mörka trägolv på entréplan istället, ett val som vi inte har ångrat en sekund. Det mörkpigmenterade vaxade golvet är ljuvligt under bara fötter och vackert mot våra vita väggar och orientaliska mattor. Att vi borde vaxa om golvet, gärna redan förra året, är en annan historia.

Trappen och hallen på övervåningen är vitmålade, medan golven i sovrum och TV-rum är precis som de var när vi flyttade in, dvs slitna och märkta av årens gång. När vi en vacker dag ska göra något åt dem är frågan om de blir ljusa eller mörka :)

Fler golv finns hos Fabriken.

3 kommentarer:

 1. Underbart hus ni har!
  Varma hälsnignar från Lina

  SvaraRadera
 2. Åh, så vackert! Det är ju just sådant där man saknar i ett nybyggt hus. Dock är våra golv väldigt varma :)

  SvaraRadera
 3. Lina: Underbart, men rörigt :)

  Weronica: Well, här går jag fortfarande med fårskinnstofflor :) Senare i vår kan jag dock också känna lena trägolv mot bara fötter!

  SvaraRadera