måndag 16 november 2009

Tjuvstart

Nu smyger den sig in. Julen. Har man tagit en klunk av årets glögg är det liksom omöjligt att inte köra på med resten av julpiffet av bara farten. Idag började jag i köket. Jag tänker att börjar man lite, och tar det rum för rum så är det ju snart advent och man slipper känna att man tjuvstartat. Jag brukar hålla hårt på att inte jula till det förrän 1:a advent. Granen får inte tas in förrän dagen före julafton då man även får ta första smaken av julskinkan osv. I år känner jag att det inte kommer att hålla. Ge mig stjärnor, lyktor, snö och julljus - och gärna nu!
mm
* De söta gummorna på grytlapparna känns som en blandning av tomtegummor och babushkor, och följde med i påsen från Lagerhaus i fredags. Glöggen med chili och choklad från Dufvenkrooks är provsmakad. Omdömet blir helt okej, fast värst mycket chilismak var det ju inte.
* Julgardiner? Hos oss? Jag skulle inte tro det. Eller? Här om dagen gick det inte att titta ut genom köksfönstret när vi klev upp på morgonen. Tidens tand och möjligtvis lite solljus hade gnagt av snöret till den vita hissgardinen, som när jag tog ner den inte alls var särskilt vit längre. Betydligt gladare, och faktiskt ganska juligt blev det med de rödrosa Unikkogardinerna från Marimekko. Tack mamma!
* Två vita hyacinter får bo i mina gamla krukor från Rörstrand. Just de här krukorna som saknar lock har bott hos mig länge men åker fram med jämna mellanrum :)

8 kommentarer:

 1. Jag känner likadant. I år skall jag maxa :) Amaryllisarna sträcker sig långa redan och pepparkaksdegen skall snart fixas. Ge mig MERA jul ;) Fina bilder! Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 2. Klart man ska smyga sig på julen i sin takt - gillar tjuvstarter, snäll mamma! :)

  SvaraRadera
 3. Jag känner mig redo för lite jul, långsamt i små mängder. Mest för att jag i år vill lyckas få till en sån där jul där merparten av tiden fram till julafton inte bara ska vara stress i stora lass. Jag vill hinna njuta! Och det innan det blivit julaftonskväll!
  Ja ja, vi får se hur bra det går! :-D
  Men julklappsplaneringen har i alla fall börjat bra i år.

  SvaraRadera
 4. Jag är redan otroligt julmyssugen. Eller så är det ljuset, värmen och ledigheten man suktar efter. Köket ser sådär mysigt idigt ut - rätt detaljer som får det hela att se personligt och ombonat ut men med en sparsmakad ren touch. Fint! KRam t

  SvaraRadera
 5. Många som är sugna på jul i år verkar det som... och det ser ju så mysigt ut med liiite tjyvstart... får se vad jag hittar på i morgon... smakade ju på första glöggen i lördags..fniss. Gardinerna är superfina!!!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag började med amaryllisarna redan 1 nov för att ÖVERLEVA denna grå november-månad.
  Jättefint att ha röda Marimekkogardiner som "jul"gardiner. Rött men inte juligt men ändå rött....

  (hur går det förresten med Idaho-necessärerna... ??)

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Hahah, nääää...
  Jag suger nog på höstkaramellen ett tag till!
  Jättefin bild från köket! Det har vi inte sett så mycket av va?! Mer kök :)

  Hoppas du återfunnit gnistan och inte pressar dig själv ALLT för hårt... Tycker du hunnit så sjuuukt mycket nu under sommaren och hösten så lite kreativ vila ska du INTE ha någon ångest för!!!

  Hoppas du pch tjejerna får en finfin dag i grårusket! De talar om sol inför helgen!

  Kram

  SvaraRadera
 8. Åh, jag har också smygstartat lite med glögg och hyacinter och har en pepparkaksdeg i kylen. Vad fint med hyacinterna i krukorna!

  SvaraRadera