fredag 6 november 2009

Fredag

Snön smälte bort här också. Men vad gör det att man inte får bygga snögubbar när man får åka till badhuset med morfar. Slutet gott allting gott. I morgon, tidigt som attan, tar flygplanet (thank God, inte tåget) oss tillbaka till Stockholm och Uttran. Det ska bli skönt att sova i sin egen säng, borta bra men hemma bäst!

Svarta spetsar är nytt för dagen. Gillar effekten av det svarta mot kevlarens guldfärgade fibrer och knappen i guldfärgat siden. Dagens kombo blev Edith tillsammans med ett smalt svart tennarmband. Edith kommer att läggas ut på Crème de la Crème tillsammans med en drös andra armband, både med svart och ofärgad spets.
Dagens inspiration får bli Indiskas kollektion Jewels of India. Kollektionen är framtagen i samarbete med indiske designern Preeti S Kapoor, syftet är att lyfta fram det moderna Indien. Jag inspireras av Kapoors broderade mönster i starka färger. Traditionellt hantverk och mönster med en twist - I like!
Vi närmar oss advent, men det känns för tidigt att tjuvsmaka på glöggen än. Alternativet kan vara att göra sitt eget Mulled Wine när gråvädret kryper inpå en.

4 drinkar.
15 hela kryddnejlikor
1 apelsin
0,75 dl farinsocker
3 kanelstänger
5 stjärnanis
2 citroner i skivor
5 dl vatten
1 flaska rödvin
mm
Stick in kryddnejlikorna i apelsinen. Lägg apelsinen i en kastrull tillsammans med socker, kanel, stjärnanis, citron och vatten. Koka upp och rör tills sockret har löst sig. Låt blandningen sjuda i 15 minuter. Tillsätt vinet och servera varmt.
mm
mm

Har man vägarna förbi Uttran i morgon kan man slinka in på årets höst- och julmarknad i Uttrans gamla sjukhus. Mellan klockan elva och tre kan man strosa runt bland borden, handla julklappar och fika. Jag har egentligen ingen aning om vad det är som kommer att säljas, det enda jag vet är att jag kommer att ha ett bord och sälja sortimentet från Crème de la Crème ;)

6 kommentarer:

 1. Hoppas att det går absolut toppbra med försäljningen & välkommen hem till egen säng! :)

  SvaraRadera
 2. Gäller 25% rabatt tom den 8:e november eller innan den 8:e?

  SvaraRadera
 3. Elisabeth: Affärerna gick skapligt, och jag sov som en stock när jag kom hem - i egen säng!

  Anonym: Gäller hela dan idag! Ursäkta om jag formulerat mig luddigt.

  SvaraRadera
 4. Grymt snyggt från Indiska! Kanske skall ta en sväng ned på stan imorgon...

  SvaraRadera
 5. Varför så sällan inlägg? Börjar lessna på att kika in,

  SvaraRadera
 6. Anonym: Vissa dagar har jag svårt att få ihop det med lämning/hämtning på dagis, socialt umgänge, bloggning, tillverkning av nya saker till Crème de la Crème, och annat som bör göras när man har två barn under fyra år, ett hus på drygt 200 kvadrat och en man som jobbar väldigt mycket. Om du följer bloggen med Bloglovin så slipper du kika in i onödan.

  SvaraRadera