tisdag 10 november 2009

Tid


Jag är trött. Om det är November, förkylningarna som avlöser varandra, att Flora gått från att vara en bebis som stilla suttit och lekt med nån liten grej till att vara en ettåring som är överallt och ingenstans på en gång, eller mörkret låter jag vara osagt, men plötsligt är det som om luften gått ur mig. Var tog tiden vägen? Man kliver upp, lämnar Karla på dagis, ger Flora lunch, hämtar Karla på dagis och sedan är det kväll igen. Kusligt.
mm
Efter flera år sedan sist läser jag nu om Tio tankar om tid och får mig en tankeställare. Bodil Jönsson skriver i första kapitlet, "Tid - det enda du har", och hävdar att den faktiskt räcker till. Om vi väljer att den ska göra det. Tänkvärt och läsvärt i en tid när vi låter klocktiden jaga oss.

5 kommentarer:

 1. Och jag som brukar fundera på hur du får tiden att räcka till till alla dina fina projekt! Själv har jag saker som ligger på hög och som det känns som om jag aldrig kommer att ha tid till, och då menar jag roliga saker! Vill också hinna...

  SvaraRadera
 2. Har också läst den och visst stämmer det och visst är det lätt att förstå... men det är inte enkelt...
  Vi känner nog alla igen oss i våra perioder av total trötthet. Hoppas det vänder SNART för dig!!!
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Kloka tankar. Tror jag måste inom biblioteket - om jag hinner ;)

  Sköt om dig!
  /Pernilla

  SvaraRadera
 4. Låter helt klart som en bok för flygplansstolen. Intressant med tiden. Jag tycker så fort jag jäktar så hinner jag ingenting. När jag tar det lugnt och en sak i taget, hinner jag massor.. Mycket tror jag handlar om att vara här och nu.

  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. På vår udde: Mindre tv-tittande ger mer tid för skapande. Ställtiden, som det pratas om i boken, är olika lång för olika typer av projekt. Är det något kul är ställtiden för att komma igång ganska kort, pratar vi tvätt eller dammsugning tar det desto längre tid att komma till skott :)

  Milla-andante: Nej, det är inte lätt att få ihop allt alla gånger. Snart är det advent, förhoppningsvis hjälper julljus och blommor till att skrämma iväg trötthet som sitter i från morgon till kväll.

  Pernilla: Läs den, klart läsvärd! Ibland är det bra att stanna upp och reflektera över vad man gör med sin tid. Kram

  Lisa: Du anar inte hur gärna jag skulle byta ut Novembermörker mot sommar i Australien. Lyllo dig! Resan som ju tar ett tag är ett bra tillfälle att läsa de där böckerna man aldrig hinner (det var ju det där med tiden :)

  SvaraRadera