måndag 23 november 2009

Jul för mig


Vita blommor är jul för mig. Med knappt en vecka kvar till första advent börjar det smyga sig in fler och fler i Villa Tallås. Idag gick jag och döttrarna ut för att plocka mossa till krukor och dekorationer. Vi behöver inte gå så långt, vår stackars försummade gräsmatta är som en enda mjuk grön matta av mossa ;)
mm
Den djupa fönsternishen är nu krispig av vitt, blått och grönt. Musselskalen i glasklockan bytte jag ut mot en grön mosskudde och en liten silvrig groda som får sitta mjukt och kika ut. Hyacinterna fick bo i glas i olika storlekar och amaryllisen i en glasvas där jag först klädde väggarna med mossa. Min azalea som redan har hunnit bli ett par veckor klarar sig över förväntan, inte ett visset blad i sikte :)
ll
Nu ska jag och girlsen iväg och posta två stora paket med kakfat. Jag hoppas hinna göra några nya i veckan. Spisa Ribb, Berså, Koka Blå och Mon Amie är några av tallrikarna jag lyckats lägga rabarber på. När det gäller armbanden gör jag givetvis på beställning om man skulle vilja ha en annan färg eller en annan storlek.

7 kommentarer:

 1. Så fint! Och jag är allt fortsatt avis på den djupa fönsternischen :-)
  Det är faktiskt ett stort problem (för mig i alla fall, resten av familjen bryr sig mindre :-) här hemma, jag har liksom inga ytor att ställa saker på...

  SvaraRadera
 2. Så vackert! Jag har skickat maken för att köpa lite mer vitt på vägen hem :) Här blommar amaryllisarna för fullt. Din fönsternisch är väldigt vacker! Inspirerande!

  SvaraRadera
 3. Jättefin nisch! Vad mycket blommor du får plats med! Jag känner igen det där med moss-gräsmatta:-) :-)
  Jag brukar dock gå till närmsta skogsdunge (på väg till t-banan) för att ta mossa från nån sten.

  SvaraRadera
 4. Mrs. b: Ytor att ställa saker på, ja visst är det bra att ha. Denna djupa fönsternisch brukar förutom vackra blommor även husera nappar, pennor, playdough-pluttar, diverse papper etc. Får bli skärpning på det senare och mer av det första :)

  Weronica: I vanliga fall har vi inte så mycket blommor, men i december frossar vi i vita blomster! Vackert! Jag tycker att det är roligt att göra stilleben och arrengemang med enkla medel, lite mossa och några glas kommer man långt med!

  Karin L: Just den här nischen är extra bred vilket jag tycker mycket om! Angående mossgräsmattan så får man ju ändå säga att den är mjuk att gå på ;)

  SvaraRadera
 5. Vackert! Det blå/vita porslinet gör sig så fint mot grönskan. Vilket underbart fönster.

  Lisa

  SvaraRadera
 6. Åh, så vackert du har gjort!! Och härligt med blått som omväxling till allt det röda! Själv tänkte jag ta en tur i skogen med barnen i helgen och samla kottar, mossa och lite grenar...
  Hälsningar
  Anna I

  SvaraRadera
 7. Nu säger jag det igen - underbara foton här inne!

  SvaraRadera