måndag 30 november 2009

Grejer jag gillar sista dagen i November

Sista dagen i November vill jag ha värme, både för invärtes och utvärtes bruk. Färg som komplement till vitt står fortfarande högt i kurs hos mig. Så även textilier, gärna med ett färg- och formspråk som flörtar med traditionellt handarbete från förr. Nu ska jag sjunka ner i soffan med något varmt och dricka. I kväll lyssnar jag på den här.

Jag kunde inte motstå tofflorna som ser ut som ett par karameller, de fick helt enkelt följa med mig hem. Lite kitch på fötterna piggar upp även den tröttaste av mammor :)
Att kura i ett soffhörn med en kopp te är en av mina favoritsysselsättningar den här årstiden, gärna med ett par pepparkakor och ett glossigt magasin inom räckhåll. 1. Kusmi Christmas tea med smak av apelsin, mandel, vanilj och kryddor står på min inköpslista, inte minst för den vackra burkens skull. 2 & 3. Koppen med ett öra i form av en gren med matchande tekula kommer från brittiska Yauatcha Atelier. Jag gillar det enkla formspråket med grentemat som intressant detalj.

Jag klarar mig lätt utan godis, bara jag får en bit god choklad. Melt Chokolates bjuder på bilder på sin hemsida som gör att det vattnas i munnen. Ta bara de vackert inslagna chokladklubborna att röra runt med i varm mjölk - lovely!

På sommaren tassar jag gärna omkring barfota på våra lena trägolv. Nu vill jag ha mattor, gärna orientaliska i mustiga färger som bryter av den annars ganska vita inredningen. Jag föll handlöst för mattorna gjorda av nomadfolket i Kyrgyzstan. Dessa mattor används traditionellt till att täcka marken i nomadernas tält. Vackert och skönt för frusna fötter!

4 kommentarer:

 1. Hej,

  Snubblade in på din finfina blogg. Riktigt snygg.

  Må så gott
  Mvh Camilla, En mammas dagbok
  (emring.blogspot.com)

  SvaraRadera
 2. Så mycket ögongodis (och riktigt också..) på en gång! Härligt!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag får också ha-begär när jag ser filtmattorna. Det finns liknade hos Afro Art som jag klämt på några gånger när jag varit inne i butiken.

  SvaraRadera
 4. Camilla: Tack! Hoppas att du snubblar hit igen :)

  milla-andante: Ja, jag kände för ett riktigt godissvep :) Kram

  Britta: Måste åka in till stan och kika på mattorna på Afro Art, tack för tipset!

  SvaraRadera