fredag 20 november 2009

Blad

Igår gick det upp för mig att vi hade samma tyg på köksstolarna som när vi flyttade in för två och ett halvt år sedan. Ni kan tänka er hur mycket ingrodd snusk som jag hittade när jag började titta närmare. Blä! Lena, som vi suttit på sedan april 2007, fick raskt åka in i tvättmaskinen tillsammans med en blåvit bomullspläd och några påslakan. För att göra en lång historia kort så blev mina fyra tygbitar gråblåsvarta istället för svartvita i första omgången, för att sedan anta en mer brungrå färgskala efter att ha tvättats ytterligare en gång, den här gången i klorin. Jag kanske kan använda dem till något, men defenitivt inte till stolarna i vårt kök!

Väl på tygavdelningen på det stora varuhuset bestämde jag mig för att byta ut Lena mot Blad. Det kändes lite mer diskret mot våra nya blommiga gardiner :)

7 kommentarer:

 1. Snyggt!
  Stolarna liknar väldigt mycket mina Åminne tror jag från MIO, de är sköna och smidiga.
  Ha det gott
  /Karin

  SvaraRadera
 2. Vi måste ses..Snart! Kram och trevlig helg önskar jag dig och familjen!

  SvaraRadera
 3. Karin: Ja, det blev snyggt. Stolarna är ett auktionsfynd som målades högblankt svart (nu ser jag att färgen behöver bättras på ;)

  Eva: Självklart! Hur går det med bion? Trevlig helg till er med! Kram

  SvaraRadera
 4. Guuud så fint! Önskar att jag var lika energisk som du, mina pifftillfällen kommer tyvärr inte så ofta numera... Men det är otroligt inspirerande att få kika in hos dig i alla fall, jag gör det ju ofta även om jag är dålig på att kommentera.

  SvaraRadera
 5. Kiwielin: Jag är glad att kunna inspirera! Olika piff har olika lång ställtid för mig. Att klä om några köksstolar är bara att ta fram häftpistolen och göra, det går på ett nafs. Betydligt längre tid tar det tex att sy en kudde. Då funderar, skissar och ändrar jag ett bra tag innan jag överhuvudtaget börjar sy, som nog är det snabbaste momentet.

  Karin L: Tack! Och du, necessärerna, jag skäms! Jag har haft så många nya idéer som jag har varit tvungen att prova, så mina gamla (men fina) necessärer har fått vänta. Jag hoppas kunna göra ett race och lägga ut några stycken i butiken snart!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Ingen brådska, ingen brådska :-)

  SvaraRadera