måndag 2 november 2009

Auktion


Tänk ibland gör man fynd utan att veta om det. Gårdagen tillbringades på auktion ute på vischan. Med kaffe och kakor nerpackade i ryggsäcken, och barnen omhändertagna av mormor och morfar blev auktionen till en mysig utflykt. Jag siktade direkt in mig på en bunt kaffekoppsfat Spisa Ribb av Stig Lindberg som jag tänkte kunde passa som översta tallriken i nya våningsfat. Faten och lite annat småkrafs som låg i en låda blev min för femtio riksdaler. När vi kom hem började jag titta lite närmare på ett par salt- och pepparkvarnar i plast jag hittade underst i lådan. Inte särskilt vackra, men ändå speciella på något vis. Tänkte att de kanske skulle kunna få bo i vårt svartvita kök.
mmm
Efter lite googlande hittade jag salt- och pepparkvarnen här. Nu ska jag undersöka om det finns någon hugad spekulant där ute som är beredd att betala mer än femtio kronor för Ole Hansens futuristiska Darth Vader lookalike salt and pepper mills :)
mm
Auktionen var annars bland det mest frustrerande jag upplevt på länge. Att se fina gamla möbler och mattor slumpas bort för en spottstyver gjorde att det kliade i hela mig. Jag får lösa transportproblemet på ca hundra mil till nästa gång jag går på auktion här uppe :)

5 kommentarer:

 1. hejsan Ida!
  vill skriva och tacka för en enormt inspirerande och vacker blogg! jag har kommit hit nästan varje dag i den senaste veckan, sen jag hittade dig och blir alltid lika glad av dina inlägg. har även ogenerat och utan att fråga om lov gjort reklam om din blogg på min blogg.
  önskar dig allt gott för veckan som kommer!
  Sofie BN, Finland

  SvaraRadera
 2. fia lotta jansson: Oj, vad glad jag blir över ditt beröm! SJÄLVKLART blir jag också glad över reklamen du gör på din fina blogg!

  Fin vecka till dig med!

  SvaraRadera
 3. Åh, visst är det kul med fyndlådor. Inte vet man vad som gömmer sig där inte.

  Höst hälsningar
  Pernilla

  SvaraRadera
 4. Åhhh där hade jag också velat vara, bland alla fynd och kaffe med dopp, lät så mysigt!!

  SvaraRadera
 5. Å va kul!
  Själva jakten och att göra detektiv-arbete som du nu gjort kring en intressant pryl är underbart!
  Hälsningar
  Sara

  SvaraRadera