söndag 29 november 2009

1:a advent

Hela helgen har vi gjort allt vad vi kan för att uppbringa lite adventsstämning i gråvädret. Mässingljusstakar har putsats, stjärnor och ljusstakar satts upp, glöggen har flödat och pepparkakor knaprats. Karla undrar när egentligen tomten kommer, och om han verkligen vet att hon önskar sig en Hellokittybalettdräkt. Flora verkar mest tycka att det festligt med alla stjärnor i fönstren och övar sig på att ta ett steg till. Mamman och pappan njuter av en lugn stund när barnen gått och lagt sig och främmandet åkt hem. Levande ljus, en kopp te och den här i bakgrunden.
mm
Förra året köpte jag en julkrubba i trä liknandes Alexander Girards på bilden, som nu står nu på spiselkransen. Då och då när vi går förbi slänger Karla ur sig en fråga. Vad hette han nu igen, den där bebisen? Eller, Varför har dom en kamel med sig? Trots att vårt hem är tämligen oreligiöst och att bibelkunskap inte hör till mina starka sidor, försöker jag förklara. Även en treåring kan behöva veta varför vi firar jul, och vem den där bebisen egentligen var.
mm
Bild från Elle Decoration December issue.

6 kommentarer:

 1. Jag älskar Alexander Girards formgivning! Kolla in http://girard.houseind.com/

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig krubba!
  Tack för "låttipset". Vi sa senast idag att vi måste plocka ihop en bra samling julstämning på Spotify, denna åker absolut med.
  Trevlig advent!

  SvaraRadera
 3. ♥ Barn är för härliga och ärliga ♥

  Vi är inte heller religiösa av oss, men ändå har vi en krubba framme varje jul. Jag hade den när jag var liten. Så det är mer tradition än att man tror på Jesus.

  LiseLotte

  SvaraRadera
 4. Mrs. b: Diana Kralls julskivor hör till mina absoluta favoriter i den genren, rekommenderas varmt!

  Låtta-Påtta: Vissa traditioner är starkare än man tror! Jag har också en del julsaker som jag hade när jag var liten, och som bara måste få vara med. Sedan tycker jag att det hör till allmänbildningen att veta vad den där bebisen i krubban hette och varför vi firar jul.

  SvaraRadera
 5. Cooooool krubba.
  Kamelkommentaren var himla bra :-)

  SvaraRadera