onsdag 4 november 2009

Peppar

Kombinationen choklad och kryddor har verkligen kommit till mig för att stanna. Marabous mörka chokladkaka med svartpeppar och Lindts A touch of seasalt är favoriter sedan ett tag tillbaka, nu senast tipsade Weronica om chokladkakorna med tabasco och havssalt som går åt i en rasande fart här hemma.
mm
På samma tema är pralinerna med Turkisk peppar. Jag har inte hunnit prova receptet än, men jag tycker att det ser lovande ut :) Kanske fungerar som nytillskott på julbordet i år!
mm
Knuff heter pepparkvarnen som ger associationer till Fia med Knuff. Nyheten som kommer ut i butik nu i November kommer från Klong Intermestic som utvecklar basrodukter för hemmet och det dukade bordet.4 kommentarer:

 1. Är också tokig i choklad, och de där lite speciella sorterna brukar slinka ner i kundkorgen då och då :) Är det någon som jag skulle ha svårt att sluta med så är det nog choklad.

  SvaraRadera
 2. Mums! Måste testa! Ett recept som även verkar tämligen enkelt i julgodismakandet, då det ofta är temperaturer inblandade. Lägg in och skär. Sådant gillar jag! Har du testat kakan med rosépeppar? En oväntat lyckad kombination även den.

  SvaraRadera
 3. Oj så många sorter som jag aldrig hört talas om... HUR har det kunnat undgå mig?????
  Och vilka läckra kvarnar, så rolig idé!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Anne: Håller med!

  Weronica: Ja, visst är det skönt med godisrecept där man slipper kulprov och temperaturmätning. Om jag inte kommer ihåg fel blev mina knäck tämligen rinnande förra året ;) Har sett receptet på kakan med rosépeppar, men ej provat. Får bli ändring på det!

  Milla-andante: Jag tycker det kommer nya sorter hela tiden, omöjligt att hålla sig uppdaterad på chokladfronten ;) Jag brukar svepa med blicken över chokladhyllan när jag är på den stora mataffären för att se om jag missat något. Kvarnarna är läckra, något att tipsa tomten om.
  Kram

  SvaraRadera