måndag 31 augusti 2009

Formexfavoriter

Jag brukar försöka gå på Formex åtminstone en gång per år. I år tillbringade jag torsdag och lördag på den stora mässan. Två dagar är nästan ett måste då det förutom allt fint och spännande även finns en hel del krafs att sålla bort.
mm
I lördags när blodsockerhalten sjunkit nära noll och ett begynnande skoskav började göra sig påmint blev jag plötsligt kär. Oddbirds är företaget med idén jag önskar att jag kommit på. Deras kollektioner består av lite gammalt, lite använt och lite nytt. Med hjälp av restprodukter från textilindustrin gör de fantastiska väskor, kuddar och smycken. Produkterna finns färdiga eller som gördetsjälvkit förpackade i de mest läckra och genomtänkta förpackningar. Ja, ni hör att jag är lyrisk, dessa märkliga fåglar ska man definitivt hålla koll på!
mm
Mrs Murphy heter min andra förälskelse. Ni kanske kommer ihåg Dalecarlia, traditionellt kurbitsmönster möter klassiskt medaljongmönster. Nu är hon aktuell med den nya kollektionen Patterns of lost times. Även här kommer inspirationen från Dalarna. Stickmönster från vantar tillhörande gamla folkdräkter återanvänds på ett nytt sätt till textilier, brickor och tapeter. Jag gillar verkligen när hemslöjden får nya ramar, när man lyfter fram våra traditioner på nya uppfriskande sätt!
mm
Självklart fanns det massor av andra inspirerande formgivare och produkter på mässan, detta var dock två som stack ut. Jag hoppas få se mer av både fåglarna och frun!

3 kommentarer:

 1. Ja, visst var Oddbirds bara helt underbara. Det var så kul att stifta denna nya bekantskap med de som verkligen fattat grejen. Allt ville jag ha!

  SvaraRadera
 2. Visste inte att du var där. Visst var Oddbirds saker fina?

  SvaraRadera
 3. Wilma: Ett gäng kuddar och "gördetsjälvkit" hade gärna fått följa med mig hem. Kul med kreativa människor med nya idéer!

  Charlotte: Jag var där, och inspirerad blev jag! I love Oddbirds!

  SvaraRadera