onsdag 5 augusti 2009

Äntligen!

Äntligen kom den tillbaka. Solen. Som vi har längtat! Så här precis innan läggdags känns huden fortfarande solvarm, en känsla att ta fram i november när mörker och slask omger vårt hus.

Innan vi åkte iväg panikköpte jag några pocketböcker i närmsta mataffär för att ha något att läsa på semestern. Idag när jag läst två av dem önskar jag att jag lagt ner lite mer möda vid bokvalet, senast lästa Sommardöden av Mons Kallentoft var enligt mig ingen höjdare. En ganska medioker deckare där traditionella könsroller och plumpa fördomar får stort utrymme.

Ett desto bättre köp gjorde jag här om dan när vi kollade in slutspurten av sommarrean. Ett par röda Mohedatofflor för halva priset får räknas till en av sommarens bästa affärer. Har ett par svarta Hasbeens med låg klack sedan tidigare, men dessa röda med högre klack känns lite glammigare ;)
Har hunnit med ytterligare ett pyssel sedan vi kom hit. I vår har vi bla på Designtorget kunnat se ljusstakar formgivna av Lill O Sjöberg, som återanvänder gamla porslinsfat på ett fint sätt. När skåpen skulle rensas här blev det över några blåvita kaffefat som hade åkt i soporna om inte jag tagit hand om dem. Tillsammans med vitmålade ljushållare och ljusmanchetter gjorda av knappar och musselskal blev de sommarens finaste ljusstakar!

10 kommentarer:

  1. Halloj Ida!
    har du sett att Anna Björkman bloggar på loppi.se

    Karin L

    SvaraRadera
  2. Hej!


    Hur får du ljuset att sitta fast? För övrigt en strålande idé som jag måste härma!


    Linda

    SvaraRadera
  3. Vilka fina träskor! Man blir glad av röda skor :o)

    Kram S

    SvaraRadera
  4. Karin L: Det måste jag kolla in! Hoppas ni har det bra!

    Linda: Det var lite trixigt att få ljushållaren att sitta fast i porslinsfatet. Efter att ha provat både med kontaktlim och hobbylim utan bra resultat fungerade det tredje gången gillt med epoxylim. Härma på, det gjorde ju jag också ;)

    Susanne: Ja visst är det något speciellt med röda skor! Kram

    SvaraRadera
  5. Men du, grattis till ett par urläckra träskor!!! Hittade ett par sådana på Tjallamalla i Stockholm för några veckor sedan men var för snål för att köpa dem...
    Ångrar mig!

    SvaraRadera
  6. Verkligen superfina ljusstakar. Men var hittade du själva ljushållaren?

    SvaraRadera
  7. På vår Udde: Tackar, gillar dem skarpt! Se om du kan hitta ett par reaträskor du också, du kommer inte att ångra dig!

    Anonym: Ljushållarna i mässing är köpta på Panduro. Jag sprayade dem vita med vanlig sprayfärg från Biltema.

    SvaraRadera
  8. Håller med,den där boken var mycket dålig...Kram Eva

    SvaraRadera
  9. Hej igen! Det var jag som skrev anonymt ovan. Tackar så mycket för tipset om ljushållare. Ska kika på Panduro med en gång. Vill också passa på och berömma dig för din underbara blog. I LOVE!
    Ha en fortsatt bra kväll. Hälsar Emma i Växjö

    SvaraRadera
  10. Eva: Har du något bra boktips så blir jag glad! Hoppas du haft en fin sommar! Kram Ida

    Emma: Hoppas du får till det med ljusstakarna och tack så jättemycket för berömmet!Jag blir som alltid jätteglad och peppad till att göra fler inlägg som inspirerar!

    SvaraRadera