torsdag 27 augusti 2009

Vardagsmat

Jag tycker om att laga mat, I really do. Just nu har jag dock problem att hitta inspiration till vardagsmaten - ofta blir det matlagning på samma tema som i Jan-Boris Möllers Här är ditt kylskåp som svt visade för en massa år sedan. När någon i familjen börjar knorra för att man är hungrig öppnar jag helt enkelt kylskåpet och svänger ihop något ätbart av det som finns där. Ofta går det bra, men ibland saknar jag den framförhållning och planering jag lägger ner på mat av det festligare slaget.
mm
Årets kock 2007, Tommy Myllymäki, gör affärer på stockholmsfamiljers ovilja eller oförmåga att laga god vardagsmat. Idén är att man ska kunna prenumerera på middagsmat måndag till torsdag. Varje söndag levereras råvaror och recept för fyra middagar, allt man behöver ha hemma är salt, peppar och olja. Samtliga måltider ska ha ekologiska inslag. Jag gillar idén, men är nog både för snål och för "jagkansjälv" för en middagsprenumeration.
mm
Jag har iallafall bestämt mig för att börja veckohandla (igen) och då försöka ha några olika middagsalternativ i åtanke ;)
mm
Armbandet med inköpslista kommer från Edblad & co.

7 kommentarer:

 1. Åh vilken härlig blogg!! Och vilket fantastiskt fint armband. Det vore klockrent till mig som knappt kommer ihåg vart affären ligger, än mindre vad jag ska handla. Nu måste jag kolla om mammapenningen räcker till detta eller om det får handla på julklappsönskelistan:-)

  SvaraRadera
 2. Flickornalennartsson: TACK! Ja,visst är armbandet snyggt. Fast det vore ju bra om man kunde ändra listan efter behov...iallafall så borde mammapengarna räcka för inköp av detta, 350 riksdaler är vad det kostar!

  SvaraRadera
 3. Vi har haft middagsfrid som bygger på samma koncept. Jag kan starkt rekommendera det, det blev inte dyrare och jag gick ner några extra kilon på kuppen för allt var så extrem nyttigt. Tröttnade tillslut på allt nyttigt och skulle vilja se något liknade fast inte fullt så nyttigt och där man kanske även kunde få välja till andra varor som behövdes köpas in.'Tack för en super bra blogg.

  SvaraRadera
 4. Himmel vilken fin och inspirerande blogg du har skapat! Hittade både det ena och det andra jag vill testa i både recept och pysselväg =)
  Kraaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 5. Lisa: Ja, man kanske skulle prova en middagsprenumeration i alla fall, man skulle förmodligen låta bli att köpa massa onödiga saker då man inte behöver handla lika ofta ;) Tac för berömmet, jag blir så GLAD!

  Sanna: Vad roligt att du hittat inspiration här hos Familjen i Uttran, blir alltid lika glad när jag får höra det!

  SvaraRadera
 6. Det var löngesedan jag var här inne och tittade. GIllar ditt sätt att skriva!
  Om du vill ha lite inspiration, är du välkommen in på SMASKENS. Där berättar jag i ord och bild om vad som serveras i får familj; mamma, pappa och fyra barn i åldrarna mellan 19 månader och 6,5 år.

  SvaraRadera
 7. Synd bara att jag inte verkar ha min mentala stavningskontroll påslagen ;)!

  SvaraRadera