söndag 16 augusti 2009

När semestern är slut gillar jag

I kväll känns det i hela kroppen att semestern är slut. Svala höstvindar viner runt knuten dagen innan vardagen. Mannen börjar jobba, Karla börjar på nytt dagis, jag och Flora fortsätter att skrota runt här hemma några månader till. Just nu känner jag för att rensa, att göra om och köpa nytt. Jag tilltalas fortfarande av udda saker som bildar en helhet, av vitt med inslag av färg och av strikt med en bohemisk touch.

Detta hem finns med i senaste numret av Sköna Hem och har precis det jag vill uppnå här hemma hos oss - en personlig känsla av tidlöshet och lugn med hjälp av gammalt och nytt, neutralt och färgglatt. I Like!Klassiska bokförlaget Penguin ger ut klassiska titlar under serien Great Ideas. Brittiske formgivaren David Pearson är en av dem som gjort omslagen till nyutgåvorna. Jag gillar retrostilen som ändå känns ny!
mm
Min senaste förälskelse är colombianska Purocorazón. Väskor och plånböcker i en blandning av folklore och popkonst piggar upp den tristaste av outfitar. Kombinationen av färger och material är väl uttänkt och påminner lite om spanska Desigual.

2 kommentarer:

 1. Så träffsäkert formulerat. Vill också ha det så som du beskriver.
  Och jag gillar matrumsbilden så när som på mattan - den hade jag bytt ut.
  Ha en härlig nystart vecka!
  /Pernilla

  SvaraRadera
 2. Det hemmet i Sköna Hem har jag också suttit och tittat på flera gånger nu. En skön mix & match av inredningen.

  SvaraRadera