måndag 17 augusti 2009

Kökstjänst

Idag känner jag mig som osynlingen Plupp som när det blir höst går upp på fjället för att fylla på sina matförråd inför vintern. Jag har varken blått hår eller ett fjäll i närheten, men idag har jag fyllt på våra matförråd. Värst matnyttigt blev det kanske inte, men väl så gott.

Krondillen som blev över från kräftskivan stoppades ner i burkar tillsammans med gurkskivor och ättikslag. En knäckemacka med leverpastej och ättiksgurka kan rädda de familjemedlemmar som då och då lider av akut blodsockerbrist med ett inte alltför glatt humör som följd ;) I år lade vi in gurkan efter ett recept i tidningen Lantlivs sommarmat, har inte hunnit smaka än men det ser fint ut.

I somras köpte jag en påse torkade berberis i vår vanliga mataffär som jag använde i allt från sallader till pastasåser. När jag tittade ner i frysen när vi kom hem från semestern såg jag att vi hade ganska mycket lingon kvar från förra hösten. Nu har jag i massor med timmar torkat lingon på låg temperatur i varmluftsugnen för att få något som skulle kunna ersätta berberisen. Jag tror att det går riktigt bra, men att de behöver ytterligare några timmar i ugnen innan de blir sega och goda.

Jag har fått frågan hur jag hinner med allt pyssel här hemma. Svaret är att inredningspyssel och matlagning är så mycket roligare än att städa, plocka och tvätta. Eftersom jag dessutom är helt usel på att städa så försöker jag komma undan så ofta jag kan, det går väl sådär ;) För att fortsätta räkna upp saker jag inte är särskilt bra på så är det att leka, jag vet inte riktigt hur man gör. Därför pysslar, bakar eller lagar jag mat tillsammans med mina barn istället för att städa och leka. Sådeså. Tiden har på något märkligt sätt ändå svårt att räcka till . Jag röstar för att förlänga kvällarna med ett par timmar :)

4 kommentarer:

 1. Fattar inte var min kommentar tog vägen...
  Hade kommenterat:

  Hemmet i Sköna hem - Gillar jätte mycket!

  Din flitighet med allt pyssel - Sklle vilja vara lika pysslig!

  Likheten mellan väskorna du visade och min nya, skrev att jag trodde att du skulle gilla min nya... Jag hade rätt!

  Du fortsätter inspirera med ditt senaste inlägg! Skall lägga in gurkor i morgon!

  Ha det toppen!

  SvaraRadera
 2. Har just spenderat en stund med att titta igenom din supermysga blogg! Vilka vackra bilder du tar och vad mycket inspiration jag har fått! Återkommer! :)

  SvaraRadera
 3. Ja, tänk det har jag också funderat över. Hur hinner människan?
  Låter som en bra slogan - städa mindre, pyssla mer!
  Bäst av allt är att du inspirerar alla oss andra :) Tack!
  /Pernilla

  SvaraRadera
 4. Alla: När jag får reda på att jag inspirerar andra triggar det igång mig till nya projekt och ny inspiration. En positiv spiral helt enkelt, tack för fina ord! /Ida

  SvaraRadera